eur:
394.46
usd:
370.24
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A társak szerint Kaká a legjobb futballista

A Bajnokok Ligája-győztes Milan brazil karmesterét, Kakát választotta az elmúlt idény legjobb játékosának a hivatásos labdarúgók nemzetközi érdekvédelmi szervezete (FIFPro).

A szervezet 57 ezer tagjának szavazata szerint a brazil Kaká lett a 2006-2007-es idény legjobb labdarúgója.

A társak által odaítélt, ezért a labdarúgók által is értékesebbnek tartott díjat Kaká a BL-győzelemig menetelő Milanban nyújtott teljesítménnyel érdemelte ki. A brazil irányító tíz gólt szerzett a sorozatban, és csapata kulcsembere volt.

"Óriási öröm, hogy egy ilyen elismerésben részesülhetek. Különlegessé teszi a díjat, hogy egyik jó barátom és egy kiváló futballista, Ronaldinho után kaptam meg" - mondta Kaká, akit az Aranylabda legnagyobb esélyeseként is emlegetnek.

A 42 országos szervezetet (gyakorlatilag 42 ország futballistáinak szakszervezeteit) tömörítő FIFPro 2005 óta választja meg minden esztendőben az esztendő legjobbját és az Év csapatát. 2005-ben és 2006-ban is Ronaldinhót választották a legjobbnak a játékostársak, most a Barcelona csillagát egy újabb brazil követte.


Érdekes, hogy öten is megőrizték a helyüket az Év csapatában. Tavaly a világbajnoki döntő hét szereplője, az olasz Buffon, Cannavaro, Zambrotta és Pirlo, valamint a francia Thuram, Zidane és Henry mellé Ronaldinho, Eto'o, illetve az angol Terry és a brazil Kaká került be a tizenegybe. Két játékos, John Terry és Ronaldinho eddig mind a három esztendőben bekerült az Év csapatába.


A FIFPro 2006-2007-es álomcsapata:

Gianluigi Buffon - Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, John Terry, Carles Puyol - Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo, Kaká - , Lionel Messi, Didier Drogba, Ronaldinho.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×