eur:
393.38
usd:
368.13
bux:
66139.11
2024. április 24. szerda György

Maszkban riogatja a csatárokat a Chelsea csapatkapitánya

Szerda este az A-D csoport tizenhat csapata is lejátssza második mérkőzését a BL-sorozat főtábláján. Különösen érdekesnek ígérkezik a Valencia-Chelsea, Lazio-Real Madrid és a Celtic-Milan találkozó. Felvezetésként Bernd Schuster elárulta, ki miatt szerencsés a csapata: XVI. Benedek pápa...

Az A csoportban a Liverpool az Olympique Marseille-t fogadja. Rafa Benítez, a "Vörösök" menedzsere tele van aggodalommal - függetlenül attól, hogy csapata immár tizenegy mérkőzés után is veretlen még a mostani szezonban.

Tart egyrészt az Olympique Marseille-től, amely edzőt váltott a legutóbbi bajnoki mérkőzése óta, s tíz napig készülhetett csak erre a BL-mérkőzésre. Albert Emont Eric Gerets, a hajdani világklasszis belga jobbhátvéd váltotta.

Eric Gerets az előző ősszel a török Galatasaray edzője volt, s így a Bajnokok Ligájában kétszer is találkozott a Liverpoollal. Az Anfield Roadon csak 3-2-re veszített csapata, majd Isztambulban nyerni tudott, igaz, az akkorra már továbbjutott angolok felettébb tartalékos összeállításban játszottak.

Rafa Benítez elismeréssel szólt az OM két, a Liverpooltól vett játékosáról, Djibril Cisséről és Boudewijn Zendenről, s kijelentette, az eltiltott Pennanton kívül a sérült Agger és Xabi Alonso sem játszhat szerda este. Ott lesz ellenben a pályán Steven Gerrard, aki hétfőn egy autóbaleset szereplője volt. Az ütközésnél egy tízéves kisfiú eltörte a lábát, a csapatkapitány azonban nem sérült meg.

Világbajnokuk nélkül a törökök

A csoport másik mérkőzésén a török Besiktas és a portugál FC Porto találkozik. A hazaiak közül hiányozni fog a sérült világbajnok, a brazil Ricardinho. Az isztambuliak kikaptak a hétvégén a Galatasaraytól, s ezzel hat mérkőzés után elveszítették veretlenségüket a bajnokságban. A Porto jobb formában van: a hétvégén Lisandro Lopes duplájával megnyerte a Boavista elleni városi rangadót.

A nagy csata: Valencia-Chelsea

Alighanem az este legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója Európa-szerte a Valencia és a Chelsea csatája. A spanyolok kiváló formában vannak, ha "szűk", egygólos győzelmekkel is, de lépegetnek előre a bajnokságban, s a BL-ben is. A Primera Divisiónban és a nemzetközi kupaporondon összesen hat mérkőzésüket nyerték meg sorozatban, mindannyit egy góllal.

A Chelsea ellenben nincs jó passzban: hat, szeptemberi mérkőzéséből mindössze a legkevésbé fontosat, a Hull City elleni Ligakupa-meccset tudta megnyerni. Közben a csapat edzőt váltott, José Mourinho helyére az izraeli Avram Grant került.

Grantnak nem csak az angol élvonalhoz, de a nemzetközi kupaszerepléshez elvárt edzői papírja sincsen meg, de az UEFA közölte, nem kíván lépéseket tenni az ügyében. Van az edzőnek egyébként is elég baja, Frank Lampard továbbra is sérült, Michael Essien sincsen teljesen rendben, John Terry pedig, a szombati arccsont-törése után kedden is maszkban edzett.

A csapatkapitány mindenre elszánt, s játszani akar. Nem ok nélkül nevezik vasembernek, emlékezetes, hogy az év elején, az Arsenal elleni Ligakupa-mérkőzés után a halál torkából hozták vissza miután fejbe rúgták, de éjszaka már a társaival együtt ünnepelte a győzelmet.

Rosenborg-Schalke: a vártnál nagyobb izgalom

A norvégok londoni pontszerzése után felértékelődött a Rosenborg-Schalke mérkőzés. A hazaiak egy újabb győzelemmel váratlanul kedvező helyzetbe kerülhetnének, a vendégek ellenben aligha akarnak két mérkőzés után nulla ponttal állni.

Mindazonáltal a "királykékek" vannak jobb formában: a Valencia elleni 0-1 óta sorozatban három bajnoki meccset is megnyertek, ellenben az RBK modernkori története mélypontjára jutott a norvég bajnokságban, négy fordulóval a zárás előtt csak hetedik. Klubrekorddal érkezik Rómába a Real Madrid

A Real Madrid Rómában lép pályára, a Lazio ellen. Bernd Schuster igazán elégedett lehet, csapata nagyon eredményes az utóbbi hetekben. A bajnokságban 16 pontot gyűjtött az első hat fordulóban, ez pedig klubrekord. Tavaly Fabio Capellóval, miként az azt megelőző két bajnoki címnyerés szezonjában is, mindössze 11 ponttal állt a Madrid a bajnokság ezen szakaszában.

Az eredményektől függetlenül sokszor a Madrid fejére olvassák, hogy szerencséje van - mint legutóbb, a Getafe elleni mérkőzésen. Schuster nem tulajdonít azonban túl nagy jelentőséget az ilyen tárgyú véleményeknek, a Lazio elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján inkább elsütött egy tréfát erről: "Tudják, Õszentsége, a pápa német, akárcsak én. Ezért pártol minket a Mindenható."

A Madridból sérülés miatt három játékos hiányzik majd: Pepe, Metzelder és Robinho. Hasonlóan az első, a Werder elleni mérkőzéshez, együtt kezd majd Raúl és Van Nistelrooy. A várható kezdőcsapat: Casillas; Salgado, Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze; Higuaín, Diarra, Sneijer, Guti; Raúl, Van Nistelrooy.

Egyértelműnek tűnik a Werder-Olympiakosz mérkőzés

A Werder Bremen gólparádét rendezve nyerte meg legutóbbi bajnoki mérkőzését a Bundesligában (8-1), biztos esélyese az idegenben eddigi 31 BL-mérkőzésén még nyeretlen Olympiakosz Pireusz ellen. A németek az utóbbi két hazai meccsükön 12 gólt szereztek, Thomas Schaaf azt mondta, ő már elégedett lenne azzal, ha ennek a negyedét meglőné csapata a görögök ellen is.

A Sahtar és a Benfica is nehéz meccsre számít

A Sahtar az első, a Celtic elleni találkozója megnyerése után ezúttal Lisszabonban, a Benfica ellen játszik. A portugáloknak nem lesz könnyű dolga: Nuno Gomes a Milan ellen a 92. percben szerzett gólja óta semmilyen sorozatban nem tudtak akciógólt szerezni. Immár nyolcpontos hátrányban vannak a bajnokságban a Portóval szemben.

Mircea Lucescu, az ukránok román edzője szerint nagyon látványos mérkőzésre van kilátás: a Benfica játssza a futballt, de szerinte ugyanez igaz,a saját, öt brazillal felálló csapatára is. A Sahtar egyébként a 11. forduló után már kilenc ponttal vezeti az ukrán bajnokságot.

Celtic-Milan: majdnem legerősebb felállásban az olaszok

Az év elején a Milan úgy lépett pályára a nyolcaddöntőben a Celtic ellen, hogy az első, az idegenbeli mérkőzésen megelégedett a 0-0-val. Alighanem most is jó lenne az olaszoknak ez az eredmény - ha nem lennének hazájukban nagy tűzben az utóbbi hetek gyenge teljesítménye miatt.

Ancelotti, vélhetően azért, mert nem elégedett Zeljko Kalaccsal, elvitte a vállsérüléssel kínlódó Didát is Glasgow-ba. A sérült Kaladze és Maldini hiányában Bonera kerül a kezdőcsapatba, egyébként a legerősebbnek nevezhető gárda játszik.

Csak azt nem döntötte még el a címvédő edzője, hogy a "karácsonyfa csúcsa" Inzaghi vagy Gilardino legyen: Dida; Oddo, Nesta, Bonera, Jankulovski; Gattuso, Pirlo, Ambrosini; Kaká, Seedorf; Filippo Inzaghi vagy Gilardino.

A skótoknál több a gond: Mark Wilson, Steven Pressley, s Jan Vennegoor of Hesselink sérültek, a legtechnikásabb játékos, Nakamura Sunszuke "sorsa" lábfájása miatt, csak közvetlenül a mérkőzés előtt dől el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×