eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bajnokok Ligája: menetelnek a sztárcsapatok - videó

A Barcelona 2-0-ra nyert a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második fordulójában, így száz százalékosan az E csoport élén áll. A Manchester United legyőzte a Romát, míg az Arsenal a Steaua otthonában diadalmaskodott. Az Inter Ibrahimovic duplájával múlta felül a PSV-t, a Sevilla pedig fölényes sikerrel feledtette az elmúlt hetek vereségeit.

Az E csoportban a Rangers alaposan meglepte az Olympique Lyont - két mérkőzés után is nulla ponton tartva a franciákat. Az első gólt az élete első BL-mérkőzésén játszó Lee McCulloch szerezte DaMarcus Beasley szöglete után. A fejes gólt szerző középpályás tagja volt szeptemberben a francia válogatottat Párizsban, Eb-selejtezőn legyőző skót csapatnak.

A második gólt francia csatár lőtte a franciáknak: a gaboni születésű, de francia útlevéllel is rendelkező Daniel Cousin lőtt Remy Vercoutre hálójába. A nyáron a Lenstől vett, 30 éves "Sólyomnak" (ez a beceneve...) ez volt az ötödik gólja már az idény eleje óta a Rangers mezében. A lyoni mérkőzés harmadik gólját az amerikai DaMarcus Beasley szerezte. A Lyon BL-története legsúlyosabb hazai vereségét szenvedte el.

A Barcelona már a hetedik percben cserélni kényszerült a Stuttgartban az évszakhoz képest meglepően jó időben, 18 fokban játszott mérkőzésen: Márquez helyére Carles Puyol állt be. Később ennek nagy jelentősége lett: a csapatkapitány szerezte meg ugyanis az 53. percben a Barca első gólját.

Puyolnak a 66. BL-mérkőzésén született meg a második találata. A katalánoknál egyébként játszott Ronaldinho is, sőt Puyol gólja előtt ő fejelte kapura a labdát. Szegény Puyol a 64. percben megsérült, őt is le kellett cserélni.

A Gottlieb-Daimler-Stadionban a 67. percben dőlt el a mérkőzés: Lionel Messi őszi hetedik gólja kétgólos előnyhöz juttatta a katalánokat.

A Manchester United és az AS Roma rangadóján az első félidőben elmaradt a játék a várakozástól. Nyilvánvaló volt, hogy nem lesz az áprilisi nyolcgólos meccshez hasonló góltermés, de az első 45 percben helyzetig is alig jutottak a csapatok. A legígéretesebb lehetőség Wayne Rooney előtt adódott, de fölé lőtt.

Az olaszoknál a válogatott harmadik számú kapusa, Curci védett - Doni, aki áprilisban részese volt az 1-7-nek, a csapatorvos által betegnek találtatott. A második félidőre javult a színvonal, s bő negyedóra múlva a Manchester United megszerezte a vezetést. Előbb Cristiano Ronaldo lesről sarkalt a hálóba, majd Wayne Rooney lövése után már valóban vezetett az angol bajnok.

Rooney Nani labdáját lőtte egyből, a jobbösszekötő helyéről a hosszú sarokba, a labda a jobb kapufáról pattant a hálóba. Wayne Rooney tavasszal Rómában törte meg rossz sorozatát: két és fél év után szerzett gólt a Bajnokok Ligájában. Most újra a Roma ellen ünnepelhetett: augusztusi lábtörése óta (s egyben a 2007-2008-as szezonban) ez volt az első gólja. A United tovább folytatta nagy sorozatát: újabb egygólos győzelmet aratott, gólt nem kapva.

A rómaiaknak a második félidőben három nagy helyzete is akadt, de Totti, Perrotta, majd a hajrában beállt Esposito sem tudta bevenni a Van der Sart helyettesítő Kuszczak hálóját.

A Sporting igazolta azokat, akik szerint kétségtelenül a csoport harmadik legerősebb csapata. Kétszer is vezetett Kijevben, a második egyben a győztes gól volt. Világbajnok szerezte: Anderson Polga, a 2002-es brazil válogatott hátvédje. A Dinamo Kijevnek továbbra sem megy: ahogy Demjanenkóval, most Szabó Józseffel is kikapott a csapat.

Moszkvában négy gól esett, ebből hármat brazilok szereztek. A török Fener szerezte az első (Alex) és az utolsó (Deivid) gólt, közte az első félidő első nyolc percében Krasics és tizenegyesből Vágner Love talált a kapuba. Deivid nagy fogás volt a Fener számára: az Inter ellen is ő lőtte a gólt. Ahhoz képest, hogy fél éve még fel akarta bontani a klub a szerződését a brazil gyenge játéka miatt, nagyot fordult a világ.

Továbbra is Ibrahimovic függő az Inter: a PSV ellen mindkét gólt a svéd válogatott csatár lőtte, nyolcra növelve az idényben szerzett góljai számát. Az elsőt büntetőből, a másodikat kisodródott helyzetből, látványos fejessel juttatta a brazil Gomes kapujába. A hollandokon még az sem segített, hogy az Inter román hátvédje, Chivu a második félidő közepén megkapta a második sárga lapját is.

Bukarestben az Arsenal hozzátette a magáét a britek nagy meneteléséhez: az Ágyúsok is tartják a lépést a Manchester Uniteddel és a Rangersszel, mindhárom gárda hat ponttal áll, két játéknap után. A Steaua ellen a 75. percben Robin van Persie szerezte meg a győztes gólt - a holland csatáré volt a szombati, West Ham elleni bajnokin is az egyetlen találat.

Régi szabály a futballban: az ellenfelet tudni kell megválasztani. A tétel legújabb bizonyítója az utóbbi hetekben csak vergődő Sevilla, amely 4-2-re ütötte ki a prágai Slaviát. Az andalúzok góljait Kanouté, Luis Fabiano, Escudé és Koné szerezte, a vendégekét Prandil és a 92. percben Kalivoda.


{{keretes_cim}}

E csoport
Lyon-Rangers 0-3
Stuttgart-Barcelona 0-2.
A csoport állása: 1. Barcelona 6 pont, 2. Rangers 6, 3. Stuttgart 0, 4. Lyon 0.

F csoport
Manchester United-Roma 1-0
Dinamo Kijev-Sporting CP 1-2
A csoport állása: 1. Manchester United 6 pont, 2. AS Roma 3, 4. Sporting CP 3, 4. Dinamo Kijev 0.

G csoport
Inter-PSV 2-0
CSZKA Moszkva-Fenerbahce 2-2
A csoport állása: 1. Fenerbahce 4 pont, 2. Inter 3, 3. PSV 3, 4. CSZKA 1

H csoport
Sevilla-Slavia 4-1
Steaua-Arsenal 0-1
A csoport állása: 1. Arsenal 6 pont, 2. Sevilla 3, 3. Slavia 3, 4. Steaua 0.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×