eur:
393.57
usd:
367.8
bux:
65909.58
2024. április 23. kedd Béla

Antiszemita kiabálásokkal sértegették edzőjüket a Chelsea szurkolói

Spanyolországban szombaton tündökölt a Barcelona, vasárnap az élcsoport tagjainál az egygólos győzelem volt a divat. Angliában a Liverpool, a Man United és az Arsenal is 1-0-ra nyert idegenben, a Chelsea immár sorozatban negyedik bajnokiján maradt győzelem nélkül. Olaszországban David Trezeguet a 93. percben döntötte el a torinói derbit, az Inter a listavezető AS Roma legyőzésével azonban maradt a Juve előtt. Németországban Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs is győztes meccsen játszott. A hétvége futballmérkőzéseinek összefoglalója.

Az utóbbi évtizedek legfölényesebb győzelmét aratta az AS Roma elleni, az Olimpiai Stadionban játszott mérkőzéseket tekintve az Inter szombat este. A bajnok 4-1-re verte meg az AS Romát, a mumusát. A sárga-bordók 2007-ben a két csapat korábbi négy, egymás elleni mérkőzéséből hármat megnyertek.

Moratti Mancinit dicsérte


Massimo Moratti, az Inter elnöke a mérkőzés után Roberto Mancini edző taktikai húzását ünnepelte. "Mancio" megváltoztatta az Inter szokásos felállását, s Ibrahimovic mögé Figót és Cesart állította. Aztán a kulcspillanatban cserélt: még ahhoz is volt bátorsága, hogy lehozza gólgyárosát, első számú csatárát, Ibrahimovicot.

A találkozó egyik kulcsperce a 28. volt: Totti szöglete után az Inter lekontrázta a Romát. Doni előbb még bravúrral védett, majd Ibrahimovic kísérlete után Giuly a vonalon állva, kézzel hárított. A kék-fekete legénység tizenegyest, Giuly piros lapot kapott, a büntetőt a svéd csatárcsillag gólra váltotta.

A cserecsatárok gólt szereztek

A második félidőben Simone Perrotta kiegyenlített, de aztán az Inter szűk negyedóra alatt kiütötte a találkozóig veretlen római csapatot: sorrendben előbb a két cserecsatár, Crespo, majd Júlio Cruz, végül pedig Iván Cordoba talált Doni kapujába. Az Inter 4-1-re nyert.

Nem ment ennyire jól a másik milánói csapatnak. Pedig Carlo Ancelotti, a piros-feketék edzője nem csak győzelmet, hanem jó játékot is ígért a szurkolóknak. Ancelotti, a sérült Ronaldo kivételével, a középpályás és a csatársorban legjobbjait játszatta, a védelem viszont tartalékosan állt fel. Alkalmasint ezért is: a Milan a vendégek egyetlen akciójából gólt kapott az első félidőben.

Még nem nyert bajnokit ősszel a Milan a San Siróban

A másik oldalon ellenben a játékvezető Kaladze (vitatható) kezezése után érvénytelenítette Inzaghi gólját, így a szünetben, nagy meglepetésre a Catania vezetett. Utána szinte góllal kezdődött a félidő: Kaka jogos tizenegyesből szépített.

Ám a folytatásban hiába próbálkoztak a piros-feketék, megint csak 1-1-re végeztek. A Milan a hatodik forduló után mindössze egy győzelemmel áll, a mostani sorozatban még nem nyert bajnoki meccset a San Siróban.

Játszott magyar játékos is a fordulóban: Garics György immár a harmadik meccsét játszotta a Napoli színeiben. Ezúttal nem volt szerencséje, az eddig remekül szereplő újonc csapat - zárt kapuk mögött - a 89. percben kapott góllal kapott ki az ugyancsak újonc Genoától.

A Juventus David Trezeguet a 93. percben szerzett góljával nyerte meg a városi rangadót a Torino ellen. A mérkőzés előtt összeverekedtek a két csapat ultrái, a torinói rendőrség 35 szurkolót tartóztatott le.

Olasz bajnokság, 6. forduló
Cagliari-Siena 1-0
Empoli-Palermo 3-1
Napoli-Genoa 1-2
Reggina-Lazio 1-1
Sampdoria-Atalanta 3-0
Udinese-Parma 2-1
Torino-Juventus 0-1
Roma-Inter 1-4
Livorno-Fiorentina 0-3
Az élcsoport: 1. Inter 14, 2. Juventus 13, 3. Fiorentina 12, 4. Roma 11, 5. Napoli 10, 6. Palermo 10.Angliában az idegenbeli 1-0 volt divatban a sztárcsapatok között. Az Arsenal az Upton Parkban, a West Ham United ellen nyert, ez volt az első alkalom, hogy Freddy Ljungberg, Angliába szerződése óta, az "Ágyúsok" ellen játszott.

Benítez, a rotáció "királya"

Ám nem a (valószínűleg hibás bírói döntéssel érvénytelenített gólt szerző) svéd, hanem a holland Robin van Persie volt a találkozó hőse: a 13. percben szerzett góljával három ponttal gazdagodott csapata. Az Arsenal egyetlen bánata, hogy Alekszandr Hleb megsérült.

A Liverpool a Wigan Athletic ellen győzött, a csereként beállt, izraeli Josi Benajun góljával. A "Vörösök", elsősorban Fernando Torres révén rengeteg helyzetet kihagytak. Érdekes: ez volt a csapat 11. mérkőzése a szezonban, s Rafa Benítez már az 57. cserénél tart az előző mérkőzés kezdőtizenegyéhez képest. Éljen a rotáció!

Cristiano Ronaldo ünnepi gólja

A Manchester United 1-0-ra verte meg a Birminghamet, a 100., kezdőjátékosként játszott angol bajnokiját ünneplő Cristiano Ronaldo találatával. A Man United sorozatban a hatodik mérkőzésén nem kapott gólt, nem számítva a Ligakupa-mérkőzést, amelyen a tartalékok játszottak.

Van der Sart szünetben lecserélte Sir Alex Ferguson, a kapus kénytelen kihagyni a Roma elleni BL-mérkőzést is. A találkozóról sok mindent elárul a menedzser nyilatkozata: "Az első félidőben a Birmingham volt a jobbik csapat, ez volt a legnehezebb mérkőzésünk a szezonban."

John Terry az állát törte

A Chelsea ugyan immár 67 veretlenül játszott hazai mérkőzésnél tart, tovább javította a saját rekordját - de ezen kívül semminek sem örülhettek a csapat hívei. A Fulham elleni 0-0 sorozatban a negyedik, győzelem nélküli meccse volt a Premier League-ben, s e széria közben nem tudott nyerni a csapat a Stamford Bridge-en, a Rosenborg elleni BL-mérkőzésen sem.

John Terry állkapocs-törést szenvedett, Didier Drogba piros lapot kapott, Avram Grantet, akinek 80 éves, lengyel édesapja a Holocaust túlélője, antiszemita bekiabálások bántották a tribünről, s a Kékek ismét gólképtelennek bizonyultak. A Chelsea ugyan egyelőre a nyolcadik helyen áll, de a vesztett pontokat tekintve a mezőny második felébe tartozik.

Tizenegy gól egy meccsen

Rekordot hozott a Portsmouth-Reading találkozó: a Premier League történetében korábban egyetlen találkozón sem esett tizenegy gól. A mezőny legjobbja a mesterhármast szerző hazai csatár, Benjani Mwaruwari volt.

Angol bajnokság, 8. forduló
Manchester City-Newcastle 3-1
Chelsea-Fulham 0-0
Derby-Bolton 1-1
Portsmouth-Reading 7-4
Sunderland-Blackburn 1-2
West Ham-Arsenal 0-1
Wigan-Liverpool 0-1
Birmingham-Manchester United 0-1
Everton-Middlesbrough 2-0
A Tottenham-Aston Villa mérkőzést hétfőn játsszák
Az élcsoport: 1. Arsenal 19 pont (7 mérk.), 2. Manchester United 17, 3. Manchester City 16, 4. Liverpool 15 (7), 5. Everton 13, 6. Portsmouth 12.Németországban továbbra is a Bayern München diktálja a tempót: a bajorok az olasz Luca Toni góljával 1-0-ra nyertek az utóbbi hetekben nagyon jól szereplő Bayer Leverkusen otthonában. A gólpasszt Miroslav Klose adta. Nagyon jól védett a Bayernben a sérült Oliver Kahnt helyettesítő Michael Rensing.

Megint nyert a Karlsruhe

Várakozáson felül jól szerepel Hajnal Tamás csapata, az újonc Karlsruhe, amely ezúttal a Borussia Dortmundot győzte le. A magyar középpályás végigjátszotta a mérkőzést. Ugyancsak nyert Huszti Szabolcs csapata, a Hannover, a magyar játékos beadásából született csapata első gólja.

Hét napon belül harmadik bajnoki győzelmét aratta a Schalke 04, az áldozat az ezúttal csak a kispadon helyet kapó Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC volt. A második helyre előrelépő királykékek gólját a brazil Rafinha lőtte, büntetőből.

Nyolcig jutott a Werder


A Werder Bremen meglepő különbségű győzelmet aratott: 8-1-re verte a meg a Bielefeldet. 1983 óta, azaz 24 éve egyetlen csapat sem jutott nyolcig a német élvonalban. A zöld-fehérek góljait Peter Niemeyer, Hugo Almeida (2), Boubacar Sanogo (2), Per Mertesacker, Markus Rosenberg és a brazil Diego szerezte.

Német bajnokság, 8. forduló
Hannover-Duisburg 2-1
Cottbus-Frankfurt 2-2
Werder Bremen-Bielefeld 8-1
Leverkusen-Bayern München 0-1
Hamburg-Wolfsburg 2-2
Bochum-Nürnberg 3-3
Karlsruhe-Dortmund 3-1
Rostock-Stuttgart 2-1
Schalke-Hertha 1-0
Az élcsoport: 1. Bayern München 20 pont, 2. Schalke 16, 3. Karlsruhe 15, 4. Bayer Leverkusen 14, 5. Werder Bremen 14, 6. Hamburger SV 14.

4

Spanyolországban Thierry Henry végre úgy játszott, ahogy remélik tőle a Barcelona szurkolói. A nyáron vásárolt francia csatár megszerezte első gólját a spanyol bajnokságban - s rögtön lőtt még mellé kettőt. Övé a Primera División 2007-2008-as szezonjának első mesterhármasa.

Messi megint gólt szerzett

A katalánoknak ennél könnyebb meccsük kevés lesz a szezonban: nem volt egy súlycsoportban az Abel Resino, az egykori Real Madrid-kapus által irányított Levante és a Barcelona.

Thierry Henry az első félidőben két, aztán a 48. percben egy harmadik gólt is szerzett, eldöntve a találkozót. Az addig az előkészítésben jeleskedő Messié volt a negyedik találat, a Levante Viqueira tizenegyesével szépített.

Válságban a Sevilla

A Sevillára rá sem lehet ismerni. A csapat a Juande Ramos-éra leggyengébb hónapját zárta: két győzelem után sorozatban negyedszer kapott ki. Szombat este a Zaragoza ellen kapott ki a csapat, a mérkőzés első gólját D'Alessandro lőtte szabadrúgásból, majd a balszélső helyén a tizenhatoson belülre törő Sergio Garcia állította be a végeredményt.

Szerencséje volt a Real Madridnak

Ismét győzött a Real Madrid, mégpedig a bajnoki mérkőzésen története során először a Getafe otthonában, a Coliseumban. Bernd Schusternek szerencséje volt egykori csapata ellen: a Getafe játékosai kétszer is a kapufát találták el. A mezőny legjobbja Iker Casillas, a Real Madrid kapusa volt.

A mérkőzés egyetlen gólját Sergio Ramos, a Madrid ezúttal középen játszó védője szerezte - a televíziós felvételek szerint a gólpasszt adó Robben lesen kapta a labdát az esetnél. A bajnokcsapat február eleje óta mindössze egy idegenbeli bajnoki mérkőzését veszítette el: áprilisban Santanderben, a Racingtól kapott ki.

Menetel a Villarreal és a Valencia

Továbbra is nagyon jól megy a Villarrealnak, amely hat meccséből öt győzelmet aratott. (Igaz, a hatodikon 5-0-ra kikapott otthon a Real Madridtól. Eddig az volt az egyetlen mérkőzés a szezonban, amelyen gólt kapott a Villarreal.) A Bilbao ellen a mérkőzés gólját az argentin védő, Fabricio Fuentes fejelte.

Sorozatban ötödször (a BL-mérkőzést is beszámítva: hatodszor) aratott egygólos győzelmet a Valencia. A Recre ellen a döntő gólt David Villa szerezte, a 6. percben.

Spanyol bajnokság, 6. forduló

Levante-Barcelona 1-4
Zaragoza-Sevilla 2-0
Almería-Racing 0-1
Atlético Madrid-Osasuna 2-0
Espanyol-Deportivo 1-0
Betis-Mallorca 3-0
Valladolid-Murcia 1-4
Villarreal-Athletic Bilbao 1-0
Getafe-Real Madrid 0-1
Recreativo-Valencia 0-1
Az élcsoport: 1. Real Madrid 16 pont, 2. Villarreal 15, 3. Valencia 15, 4. Barcelona 14, 5. Atlético Madrid 11.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×