eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Szávay Ágnes: két lépésre (a) Vénustól

Szávay Ágnes újabb mérkőzést nyert: ezúttal a szöuli Hansol Open második fordulójában az orosz Galina Voszkobojevát győzte le. Következő ellenfele a görög Eleni Danilidu lesz.

A magyar élversenyző az első játszmát 6:1-re nyerte meg. A másodikban az orosz lány elvette az adogatását, s 3:1-re megugrott. Szávay azonban utána már nem ismert kegyelmet, 6:4-re fordított, s bejutott a következő fordulóba.

Ezzel tovább javította 2007-es mérlegét, 59 egyes mérkőzést nyert meg, s csak 13-at veszített el. Még látványosabb a mutató, ha csak az áprilisi, budapesti verseny óta elért eredményeit összesítjük: 49 mérkőzésből 43 győzelem, hat vereség.

Augusztus eleje óta csak Szvetlena Kuznyecova tudta megverni, egyszer "rendesen" (a US Open negyeddöntőjében), egyszer pedig azért, mert a New Haven-i döntőben Ági, sérülése miatt, nyert állásban kénytelen volt feladni a mérkőzést.

Ellenfele az elődöntőbe jutásért az ötödik helyen kiemelt, egyébként címvédő görög Danilidu lesz, aki az amerikai Ashsa Rolle ellen nyert a második fordulóban.

A 25 éves görög lánnyal idén egyszer találkozott, New Havenben. Szávay három játszmában, 4:6, 6:1, 7:5-re győzött.

A magyar élversenyzőt már csak két lépés választja el a döntőtől - minden bizonnyal egyúttal az első helyen kiemelt Venus Williams elleni mérkőzéstől.

Ági egyébként nagyon népszerű Szöulban is, szerdán autogramórát tartott. A koreaiak - elsősorban a gyerekek - hosszú sorokban kígyóztak az egyre értékesebb aláírás megszerzésére várva.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×