eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kikapott a Milan, kiesett a Manchester United a Ligakupából

Az Inter és a Juve simán nyert, a Roma csak döntetlent játszott, a Milan kikapott Olaszországban. A Barcelona a Nou Campban, megint Messi vezérletével, egy félidő alatt elintézte a Zaragozát. A Bayern München ismét gólfesztivált rendezett Németországban. A Chelsea négy góllal nyert, a Manchester United kettővel kikapott az angol Ligakupában. Fülöp Márton remekelt a Leicester Ciytben.

Olaszországban már csak több szerzett góljával vezet az AS Roma az Inter előtt - a két csapat egymás ellen játszik a következő fordulóban. A fővárosi gárda (Totti és Perrotta nélkül) tartalékos összeállításban játszott a Fiorentina ellen.

Akárcsak a Juve ellen, vasárnap, most is 2-2-re végzett, ezúttal ráadásul az ellenfél kapusa, Sebastien Frey volt a mezőny legjobbja. A találkozó góljait Mancini (alighanem a forduló legszebb gólja volt az övé!) és Giuly, illetve Gamberini és tizenegyesből Mutu szerezte. A Fiorentina kétszer egyenlített.

A Milan az utolsó percben kapta a második gólt Palermóban - a Didát helyettesítő Kalac kapus hibájából. A piros-feketék Seedorf ugyancsak látványos góljával szereztek vezetést, s a 70. percig biztos győztesnek tűntek. Akkor Diana kiegyenlített, majd a 90. percben Miccoli szabadrúgásból megszerezte a hazaiak győztes gólját is.

Az Inter a mindössze 63 percet játszó Zlatan Ibrahimovic vezérletével és duplájával verte meg a Sampdoriát. A harmadik gólt Luis Figo szerezte. A magyar fiatalok közül Filkor Attila és Koman Vladimir sem kapott játéklehetőséget.

A Juventus alaposan elintézte a Regginát. A felettébb tartalékos összeállításban játszó torinói gárda - Buffon (Belardi 80); Birindelli, Legrottaglie, Criscito, Molinaro; Nocerino, Zanetti, Tiago, Salihamidzic (Olivera 78); Palladino, Trezeguet - az első félidőben nem tudott gólt szerezni, aztán a folytatásban öt perc alatt eldöntötte a találkozó sorsát. David Trezeguet-n kívül nem a szokásos nevek, hanem Legrottaglie, Salihamidzic és Palladino szerezte a gólokat.

Olasz bajnokság, 5. forduló
Catania-Empoli 1-0
Fiorentina-Roma 2-2
Genoa-Udinese 3-2
Inter-Sampdoria 3-0
Juventus-Reggina 4-0
Lazio-Cagliari 3-1
Napoli-Livorno 1-0
Palermo-Milan 2-1
Parma-Torino 2-0
Siena-Atalanta 1-1
Az élcsoport: 1. Roma 11, 2. Inter 11, 3. Juventus 10, 4. Napoli 10, 5. Palermo 10Németországban Hajnal Tamás csapata, a Karlsruhe a jelek szerint kiheverte a Bayern München elleni vereséget. Az újonc ismét idegenben győzött, ezúttal az Einracht Frankfurt otthonában. A magyar középpályás 79 percet játszott.

A Bayern München nyilvánvalóan jobb a mezőnynél. A bajorok jó formáját az Energie Cottbus bánta: a vasárnapi négyes után most ötig jutott Ottmar Hitzfeld csapata. Klose három, Toni és Demichelis egy-egy gólt szerzett.

Győzött Huszti Szabolcs együttese, a Hannover is, a bajnokságot kifejezetten jól kezdő Arminia Bielefeld otthonában. Huszti szerezte a csapat első gólját, büntetőből. Végigjátszotta a találkozót. A kilencből hat találkozón vendéggyőzelem született.

Szerdai eredmények
Arminia Bielefeld-Hannover 0-2
Bayern München-Energie Cottbus 5-0
Eintracht Frankfurt-Karlsruhe 0-1
Nürnberg-Bayer Leverkusen 1-2
Stuttgart-Bochum 1-0

Keddi eredmények
Duisburg-Schalke 0-2
Hertha-Rostock 1-3
Wolfsburg-Werder 1-1
Dortmund-Hamburg 0-3

Az élcsoport:
1. Bayern 17, 2. Leverkusen 14, 3. Schalke 13, 4. Hamburg 13, 5. Hertha 12, 6. Karlsruhe 12.Spanyolországban a Villarreal kilencéves élvonalbeli története során először, vezeti a Primera Divisiónt. (Bár a forduló végéig a Real Madrid még megelőzheti.) A Racing elleni győzelmet Nihat és Rossi gólja hozta.

A Valencia sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, s mindannyit 2-1-re. A Getafe ellen David Silva szerezte az első, majd David Villa a második gólt, Braulio az utolsó negyedóra kezdetén szépített.

Magára talált az Atlético Madrid, négy nap alatt a második mérkőzését nyerte meg. Bilbaóban, a San Mamesben "Kun" Agüero szerezte az Atlético első, majd Diego Forlán a második gólját.

Barcelonában, a Nou Campban, spanyolországi pályafutásuk alatt először játszottak ellenfélként a Milito fiúk. Korábban, Argentínában erre többször is volt példa. Negyvenöt perc alatt kiderült: szerda este Gabriel lehet elégedettebb. A Barca egy félidő alatt kiütötte a Zaragozát.

A Barca négy góljából csak egyet szerzett spanyol (Iniesta), a többi az amerikai kontinensről származó játékos nevéhez fűződött: az argentin Messi góljai után Iniestáé volt a harmadik, majd Márquezé a negyedik gól. Ronaldinho nem játszott, vele kapcsolatban legfeljebb az újdonság, hogy a klub megerősítette, eszébe sincsen eladni.

A második félidőben inkább már magukat szórakoztatták a katalán csapat játékosai - ám még így is Césaron, a Zaragoza kapusán múlt csak, hogy nem lett még nagyobb a különbség.

Spanyol bajnokság, 5. forduló
Deportivo-Recreativo 0-2
Mallorca-Valladolid 4-2
Osasuna-Levante 4-1
Racing-Villarreal 0-2
Murcia-Almería 0-1
Valencia-Getafe 2-1
Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-2
Barcelona-Zaragoza 4-1
A Real Madrid-Betis mérkőzést csütörtökön rendezik.
Az élcsoport: 1. Villarreal 12, 2. Valencia 12, 3. Barcelona 11, 4. Real Madrid 10 (4 mérkőzésből)

4

Angliában Ligakupa-fordulót rendeztek. A Chelsea megszerezte a Grant-éra első győzelmét, 4-0-ra verte meg idegenben a Kékeknél lényegesen szerényebb képességű Hull Cityt. S betűsök napja volt ez a Chelsea-ben: Salomon Kalou két gólt is szerzett, Sinclair és Sidwell egyet-egyet.

Kiesett ellenben a Manchester United a sorozatból: Sir Alex Ferguson csapata hazai pályán, az Old Traffordon 2-0-ra kikapott a Coventrytől. A menedzser egyetlen játékosát sem tartotta meg a vasárnapi, Chelsea elleni kezdőcsapatból, a kezdő tizenegy inkább mondható tartalékcsapatnak: Kuszczak, Simpson, Pique, Evans, Bardsley, Martin, O'Shea, Anderson, Nani, Eagles, Tung.

A mérkőzés mindkét gólját a máltai válogatott Michael Mifsud szerezte, aki októberben, Budapesten, majd a magyar válogatott ellen is pályára lép. Három magyar játékos, Tímár, Buzsáky és Halmosi is pályára lépett a West Ham United ellen: nem volt szerencséjük: a Plymouth a 90. percben kapott góllal esett ki.

Az Aston Villa 65 százalékos labdabirtoklás mellett is kikapott hazai pályán a második vonalbeli Leicester Citytől - részben azért, mert Fülöp Márton nagyszerűen védett a vendégeknél.

Ligakupa, 3. forduló
Aston Villa-Leicester City 0-1
Hull-Chelsea 0-4
Sheffield Wednesday-Everton 0-3,
West Ham-Plymouth 1-0
Blackburn-Birmingham 3-0
Manchester United-Coventry 0-2
Tottenham-Middlesbrough 2-0
Fulham-Bolton 1-2

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 17:15
×
×
×
×