eur:
389.64
usd:
361.97
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kit választana? - a világ ötven legjobb labdarúgója

Örök és eldönthetetlen vita, hogy adott pillanatban kik tartoznak a világ legjobb labdarúgói közé. Így van ez a 2006/2007-es szezon végeztével is. Bár néhány játékos helye szinte megkérdőjelezhetetlen, a többiekről heves vitákat lehet folytatni - ami csak növeli az összeállítások élvezeti értékét.

Ezúttal a mértékadó brit napilap, a The Times vállalkozott arra, hogy összeállítja a legjobbak listáját.

A válogatási elv szubjektív, viszont meglehetősen egyszerű volt: képzelje el, hogy Ön egy olyan klub menedzsere, amely egy teljesen új csapatot akar építeni. Bizonyos összeg áll a rendelkezésére, de mielőtt azt elköltené, ingyen választhat egy játékost, aki köré építheti a csapatot.

A játékost csak a 2007/2008-as szezonra kapja meg, így olyat érdemes választani, aki itt és most a legnagyobb segítséget nyújthatja, aki a legjobb. Nem kell tehát azon aggódni, hogy milyen lesz két vagy három év múlva. Kit választana?

Íme a The Times szubjektív listája, fordított sorrendben:

50. Gary Neville (Manchester United)
49. Clarence Seedorf (AC Milan)
48. Jefferson Farfan (PSV Eindhoven)
47. Phillip Lahm (Bayern München)
46. Rodrigo Palacio (Boca Juniors)
45. Diego (Werder Bremen)
44. Gennaro Gattuso (Milan)
43. Hernan Crespo (Inter)
42. Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
41. Alessandro Nesta (Milan)
40. Juninho Pernambucano (Lyon)
39. Lucho Gonzalez (Porto)
38. Paul Scholes (Manchester United)
37. Daniele De Rossi (Roma)
36. Dejan Stankovics (Inter)
35. Fernando Torres (Atlético Madrid)
34. David Beckham (Real Madrid)
33. Javier Zanetti (Inter)
32. Jamie Carragher (Liverpool)
31. Florent Malouda (Lyon)
30. John Terry (Chelsea)
29. Andrea Pirlo (Milan)
28. Mahamadou Diarra (Real Madrid)
27. David Villa (Valencia)
26. Michael Ballack (Chelsea)
25. Dimitar Berbatov (Tottenham)
24. Andrij Sevcsenko (Chelsea)
23. Ronaldo (Milan)
22. Didier Drogba (Chelsea)
21. Carles Puyol (Barcelona)
20. Iker Casillas (Real Madrid)
19. Daniel Alves (Sevilla)
18. Cesc Fabregas (Arsenal)
17. Zlatan Ibrahimovic (Inter)
16. Frank Lampard (Chelsea)
15. Ruud van Nistelrooy (Real Madrid)
14. Petr Cech (Chelsea)
13. Sergio Ramos (Real Madrid)
12. Thierry Henry (Arsenal)
11. Wayne Rooney (Manchester United)Lássuk az első tíz mezőnyét részletesen:

A lap Francesco Tottit tette a 10. helyre, aki ebben az évben 26 góllal elnyerte az európai aranycipőt is. Az AS Roma csapatkapitánya már ezzel is felkerülhette volna a legjobbak közé, de nem szabad elfeledkezni remek passzairól sem.

A kilencedik hely Lionel Messinek jutott, akinél a The Times szerint lehetetlen megjósolni, hogy éppen mit kezd a labdával.

Egy másik argentin, Carlos Tévez lett a nyolcadik. A lap kiemeli, hogy góljai és gólpasszai mellett önfeláldozása és hősiessége miatt is megérdemli, hogy a lista elején szerepeljen. A West Ham csatára egy év alatt megszokhatta annyira az európai futballt, hogy jövőre még jobb legyen.

A hihetetlen munkabírású Steven Gerrard a hetedik a The Times rangsorában. Az angol középpályás több poszton is kiválóan szerepel.

Az olasz világbajnok kapus, Gianluigi Buffon lett a hatodik, akit a lap úgy jellemez, hogy egyedül képes a vereségekből döntetleneket, a döntetlenekből győzelmeket csinálni, ez pedig a szezon végén akár 10-15 pontot is jelenthet.

A Chelsea ghánai középpályása, Michael Essien végzett az ötödik helyen. A lap szerint fizikumával képes végigrobotolni az egész találkozót, és egyre jobb teljesítményre képes.

A Barcelona másodhegedűse, Samuel Eto'o éppen lemaradt a képzeletbeli dobogóról. A kameruni csatár gyors, remekül érzi a kaput és ha kell a védekezésből is kiveszi a részét.

A harmadik helyezett Cristiano Ronaldóban kiválóan egyesül az erő, a gyorsaság és a technikai képzettség, ezzel pedig a lap szerint új alapokra helyezte a szélsőjátékot. Hozzáteszik, hogy képes átszaladni az ellenfél védelmén, és a rögzített helyzeteknél is veszélyes.

Az állandóan mosolygó barcelonai játékmester, Ronaldinho lett a második hely a The Times rangsorában. A brazil zseni élvezi a játék minden pillanatát, és nekünk sem kell mást tennünk, ha a csapatunkban van.

Az élen a Bajnokok Ligája-győztes Milan karmestere, Kaká végzett. A lap indoklása szerint BL-sorozat idei gólkirálya tökéletesen egyesíti a két futballkultúra jegyeit, vagyis a trükkökre épülő brazil és az európai játék elemeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×