eur:
395.35
usd:
357.43
bux:
72340.83
2024. szeptember 12. csütörtök Mária

Parádés magyar hétvége vár a Forma-1 rajongóira

A tavalyinál is nagyobb látványosságokat ígérnek az augusztusi magyarországi Forma-1-es viadal szervezői. A verseny hétvégéje előtt ismét lesz utcai parádé, betétfutamként pedig az 1968-1985 között használt, ma már történelminek számító versenyautók is összecsapnak a Hungaroringen.

Nem akármilyen látványosságokat ígérnek az idei augusztusi magyarországi Forma-1-es futam szervezői.

A versenyt megelőző csütörtökön (azaz augusztus 2-án) a tavalyihoz hasonló utcai parádét rendeznek, ám ezúttal nem a Hősök terén, hanem a Lánchíd környékén.

A bemutatón történelmi (azaz 1968-1985 között használt) Forma-1-es autók felvonulását láthatják majd az érdeklődők, a legendás Niki Lauda saját egykori autóját vezeti majd.

A látványosság része lesz egy műrepülő-bemutató is, amelynek részeként Besenyei Péter 7 méteres fesztávolságú gépével áthalad a 9 méter széles Alagúton, 160 kilométer/órás sebességre gyorsul, majd felszáll a Lánchíd előtt.

A tavalyi, Hősök terén rendezett bemutatót világszerte 204 millió ember látta.

A versenyt megelőző napon, azaz szombaton az események már a Hungaroringre összpontosulnak majd. Este a 45 éves Omega ad koncertet a főparkolóban.

A Hungaroringen is láthatóak lesznek majd a veterán Forma-1-es autók, így aki nem megy el a belvárosba, ott is megcsodálhatja őket.

Jól mennek a jegyeladások

Ami a jegyeladásokat illeti, a szervezők beszámolója szerint időarányosan 15 százalékkal több jegyet adtak el eddig, mint tavaly ilyenkor, ami némileg azért is meglepő, mert azóta visszavonult a német szurkolók nagy kedvence, Michael Schumacher.

A szervezők ugyan minél több magyar szurkolót szeretnének látni a versenyen, ám Robert Kubica sikerei miatt komoly kampányt folytatnak például Lengyelországban is.

Címlapról ajánljuk

HÖOK: felül kell vizsgálni a mostani kollégiumi rendszert

Szükség van Budapesten a korábban tervezett Diákvárosra - ezt az álláspontot képviseli továbbra is a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája, amely a Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szervezetével együtt folytat konzultációt a Kulturális és Innovációs Minisztériummal. A HÖOK egy-két hónapon belül fejezi be friss kutatását a kollégiumi férőhelyek számáról és minőségéről, de Budai Marcell szerint néhány következtetés már most borítékolható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×