eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az elnök nem akar emberáldozatokat

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke szerint megoldódik Janics Natasa és Fábiánné Rozsnyói Katalin konfliktusa, így Angyal Zoltán szövetségi kapitány is a posztján maradhat. Baráth Etele a szövetség elnökségi ülése elott az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kajakozó visszatérjen edzőjéhez.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke az InfoRádióban azt mondta: várja a felelősség megállapítását, hogy kiderüljön: ki a felelős Fábiánné Rozsnyói Katalin és Janics Natasa szakításáért.

Egy nagyon gyorsan növekvő és fantasztikus eredményeket elérő szövetségen belül kialakult egy nagyjából félprofi magatartás - fogalmazott Baráth Etele.

Az elnök szerint az elmúlt években elsősorban a jutalmazási rendszerre és a támogatási politikára koncentráltak, és sokkal kevesebbet foglalkoztak azzal, hogy mi történik akkor, ha valaki felrúgja a megállapodást, például elhagyja az edzőtábort.

Az edzők mindent megtettek

Ilyesmi nem fordult elő az elmúlt években - mondta Baráth Etele, aki szerint a Janics Natasa bizonyos mértékig elítélendő a magatartása miatt, ugyanakkor a pályán tanúsított magatartása mindenféleképpen bizalmat érdemel, csakúgy, mint versenyzői képességei.

Az edző Fábiánné Rozsnyói Katalin mindent megtett az elmúlt tíz évben is a nemzeti érdekek képviseletéért - hangsúlyozta a szövetség elnöke, kiemelve: "Egy edző semmiképpen sem alázkodhat meg egy versenyző előtt".

Baráth Etele kiemelte, hogy a szövetségi kapitány ebben a sportban hihetetlenül fontos szerepet játszik. Angyal Zoltán magatartása teljes mértékben érthető, hiszen egy csapathajót akart összerakni, amire a szabályok szerint meg volt a lehetősége.

Janics vegyen részt a felkészülésben

"Azt kell megnézni, hogy mindenki betartotta-e a szabályokat, türelmes, komoly egyeztetésekre van szükség" - mondta a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke, hozzátéve: ő azért dolgozik, hogy semmilyen lényegi személyi változás ne történjen.

Baráth Etele szeretné, ha Janics Natasa már részt venne az olimpiai felkészülésben, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a női szakág munkáját Fábiánné Rozsnyói Katalinnak kell irányítania.

A szövetség elnöke szerint az elmúlt 10 évben a sportágon belül nagyon széles körű bizalom épült ki Angyal Zoltán iránt. "Fel kell oldani a helyzetet, de nem emberáldozatok árán" - tette hozzá Baráth Etele.

"Mindent meg kell tenni"

A sportági vezető "határozottan elképzelhetőnek" tartja, hogy Fábiánné Rozsnyói Katalin és Janics Natasa együtt dolgozzanak. "Nem azt mondom, hogy a jövő héten, vagy három héten belül, de azt meg kell vizsgálni, hogy milyen időn belül lehet ezt biztosítani. Nem létezhet egy kétszeres olimpiai bajnok, sokszoros világbajnok jó edző nélkül. Én azt gondolom, hogy meg kell tenni mindent azért, hogy ez a kapcsolat létrejöjjön" - jelentette ki.

Baráth Etele emlékeztetett arra: minden olimpia előtt voltak csapatátrendezési gondok, nagyon komoly személyi konfliktusok. "Nincs sportban eredmény harc nélkül, ennek a mértékét kell tudni szabályozni" - fogalmazott az InfoRádióban a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×