eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A szép színésznő férjét társai ajánlgatják

Felesége, Sheree Murphy, az egyik legszebb angol színésznő - mégsem erről híres. Az athéni találkozó előtt az Inforádio honlapján bemutatjuk a Liverpool és a Milan 15-15 játékosát. Ezúttal a Liverpool középpályása, Harry Kewell a "soros".

Harold Kewell 1978. szeptember 22-én született az ausztráliai Smithfieldben. Édesapja angol, édesanyja ausztrál.

Gyermekkori álmát váltotta valóra, amikor aláírta szerződését a Liverpool csapatával - srácként, a messzi Ausztráliában is a "vörösök" szurkolója volt. Otthon a Marconi Stallions futballistája volt.

Tizenhat évesen - későbbi válogatottbeli társával, Brett Emertonnal együtt - Angliába repült, hogy próbajátékon vegyen részt a Leeds United csapatánál. Megfelelt, s onnan kezdve éveken keresztül egyenesen ívelt felfelé a csillaga, már 17 évesen bemutatkozott a Premier League-ben, s az ausztrál válogatottban.

Megnyerte az FA ifjúsági kupáját a Leeds Uniteddel, alig múlt 21 éves, amikor az óceániai térség legjobb játékosaként ünnepelték.

2000-ben a legjobb fiatal játékosnak választották a Premier League-ben. Igazi sztár lett a Bajnokok Ligájában 2001-ben az elődöntőig jutó gárdában. Nagyszerű kettőst alkotott honfitársával, Mark Vidukával.

Gyakori sérülései és a Leeds súlyos anyagi gondjai azonban megtörték pályafutását, 2003-ban a Chelsea, az Arsenal és a Manchester United ajánlatát is visszautasítva a Liverpoolhoz szerződött.

Ha játszik, rendszerint jól játszik a "vörösöknél" - de bizony elég gyakran sérült. 2005. májusában, az egykoron ugyancsak liverpooli Craig Johnston után a bajnokok tornájának második ausztrál győztese lett.

Tizenegy éve játszik a válogatottban, az 1997-ben rendezett, Irán elleni interkontinentális pótselejtezőkön két gólt is szerzett - a Socceroos csak hajszálnyival maradt le akkor a világbajnoki részvételről.

Alkalmasint világrekorder: nem hogy a háromszor, még az egyszer egy kontinens legjobbjának választott játékosok között sem akad hozzá hasonlóan kevésszer válogatott futballista.

Legutóbb a 2006-os világbajnokságon játszott a válogatottban, nem sokkal később szerzett sérüléséből csak néhány hete, május elején épült fel. Játszott a Liverpool utolsó két bajnokiján, igaz, csak alig több mint egy félidőnyit.

Mindazonáltal ő lehet Rafael Benítez meglepetés-embere, játékostársai arra kérik a menedzsert, hogy ha Zenden sérülése nem jön rendbe, játszassa Harry Kewellt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×