eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A Debrecen kedden bajnok, szerdán kupagyőztes lehet

Nem volt még példa arra a magyar futballtörténelemben, hogy egy csapat huszonnégy és fél órán belül megszerezheti a legfontosabb két hazai titulust. A Debreceni VSC kedd este - sorozatban harmadszor - bajnok, majd szerda este kupagyőztes lehet.

A Debreceni VSC története legszebb napjait éli - a mostani a "soha nem volt még ilyen" történések hete lehet.

Ha a nyolcpontos hátránnyal a második helyen álló MTK a 18 órakor, a Hidegkuti Stadionban kezdődő mérkőzésen nem tudja legyőzni a Diósgyőrt, a Debrecen megnyeri a bajnokságot.

Sorozatban harmadszor, s ilyen bravúrra korábban még egyetlen nem budapesti csapat sem volt képes. Ha esetleg a kék-fehérek nyernének a Hungária körúton Csank János legénysége ellen, a Loki a hétvégi, REAC elleni hazai mérkőzésen biztosíthatja be legközelebb titulusát.

Ám addig még vár a gárdára a kupadöntő: szerda este fél hétkor, a Budapest Honvéd lesz a hajdúságiak ellenfele. Túl azon, hogy a tavaszi bajnoki idény legeredményesebb két csapata csap majd össze, e találkozó is tartogat néhány további érdekességet.

A Honvéd edzője, Supka Attila, akivel a Loki megnyerte története első két bajnoki címét, 2005-ben és 2006-ban. Supkával kezdte a mostani idényt is a csapat, így megeshet, hogy az edző egymást követő két napon bajnok lesz (mint a Loki korábbi edzője, neki is jár az aranyérem, az ő dicsőséglistája is gazdagodik), illetve megnyeri a Magyar Kupát.

Két különböző csapattal. Egyébként a 2006-2007-es szezonban Magyar Kupa-mérkőzésen nem irányította a debrecenieket, így ebben a sorozatban nem lehet egyszerre arany- és ezüstérmes is.

Nem csak a DVSC, de a cseh edző, Miroslav Beranek is futballtörténelmet írhat. Legutóbb 93 évvel ezelőtt, 1914-ben duplázott külföldi edző a magyar labdarúgásban: akkor az MTK-nál a skót Robertson helyét átvevő angol Holmes nyerte meg a bajnokságot és az országos kupát is csapatával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×