eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Botrányos vébé - A vérvizsgálat elmaradt!

Nem volt vérdoppingvizsgálat a melbourne-i úszó világbajnokságon - mondta az InfoRádiónak Kiss László, a magyar válogatott szakvezetője. A szövetségi kapitány pszichés problémákkal magyarázta Cseh László 400 vegyesen nyújtott visszafogott teljesítményét, amely rengeteget rontott a magyar küldöttség vébé-szereplésének megítélésén.

A magyar úszóválogatott történetében a melbourne-i volt minden idők leggyengébb világbajnoksága. Cseh László egyetlen bronzérmet szerzett, három versenyző, Szepesi Nikolett, Gyurta Dániel és Kerékjártó Tamás egyaránt hatodik lett fő számában, míg a többiek nem tudták kiharcolni a fináléba kerülést.

Kiss László szövetségi kapitány Szepesi Nikolett és Kerékjártó Tamás teljesítményével volt teljes mértékben elégedett. A szakvezető szerint Cseh László fizikailag felkészült volt, de pszichésen nem bírta a sokadszorra ismét főleg rá nehezedő nyomást.

Kiss László szerint szinte minden körülmény ellenük játszott. A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj miatt nem biztosítottak a szervezők megfelelő edzéslehetőséget, így ezt a szövetség próbálta meg pótolni.

Megfázás volt, vérvizsgálat nem

Az akklimatizációval nem volt gond, a klímával annál inkább, a légkondicionáló berendezések működését nehezen viselték a magyar küldöttség tagjai, szinte mindenki küszködött kisebb-nagyobb légúti megbetegedéssel.

Az amerikaiak és az ausztrálok menetelése után már-már sokkolta az európai edzőket az utolsó pillanatban bejelentett döntés, amely szerint a vérvizsgálat mellőzéséről szólt.

Ekkor indult be az edzők fantáziája... - fogalmazott a magyar szövetségi kapitány, aki emlékeztetett: a margitszigeti Eb-n a 300 doppingellenőrzés közül 100 vérvizsgálat volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×