eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Két lábon járó pszichológiai fegyver a Bayern ellen

Kedd este játsszák a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntője első felvonásának első felét. A Milan a Bayern Münchent, a PSV a Liverpoolt fogadja. A bajorok eddig nagyon nem ment a Milan ellen idegenben.

Paolo Maldini, az olasz klub csapatkapitánya azt mondja, amit oly sokan: két Milant láttunk a mostani szezonban. Az egyiknek az olasz bajnokságban legfeljebb a BL-selejtező kiharcolására van esélye, a másik ellenben versenyben van még a Bajnokok Ligájában.

A sorozatot (illetve elődjét, a BEK-et) már hatszor megnyerő piros-fekete alakulat ellenfele az európai futball német arisztokratája lesz: a négyszeres győztes Bayern München.

Az utóbbi négy évben az elődöntőből csak egyszer hiányzó Milannak kifejezetten jó a mérlege a bajorok ellen, a legutóbbi két, egyaránt már az Ancelotti-korszakra eső párharcban simán továbbjutott a Bayern ellen.

Sőt: a Bayern mind a négy, eddigi idegenbeli mérkőzését elveszítette a Milan vendégeként. 2006 márciusában, Ancelotti legénysége a San Siróban 4-1-re ütötte ki a német csapatot.

E találkozón két gólt is szerzett Filippo Inzaghi, aki valóságos Bayern-specialistának számít az olasz klubnál, 2002 őszén a Milan két 2-1-es győzelemmel végzett a csoportmérkőzések során a Bayern ellen: a Pippónak becézett csatár a négyből három gólt szerzett.

Vélhetően az ő szerepeltetése a hétvégén az AS Roma elleni bajnokin 1-1-et játszott Milan összeállításának egyetlen nyitott kérdése.

A fővárosi Farkasok ellen Kaka előtt két honfitársa, Ricardo Oliveira és Ronaldo játszott, ám előbbi inkább utóbbi miatt került be a csapatba, a Fenomén pedig a Milan tavaszi BL-meccseire nem nevezhető.

Ezért a szombaton gólt is szerzett Alberto Gilardino kerül majd a csapatba - ha csak Ancelotti nem gondolja úgy, hogy Inzaghi személyében egy két lábon járó pszichológiai fegyvert tud bevetni a Bayern ellen.

Az olaszok a Bayern játékosai közül elsősorban Roy Makaaytól tartanak, aki éppen a hétvégén, a Schalke elleni rangadón szerezte meg századik gólját a bajor klub mezében.

Ottmar Hitzfeld nyilvánvalóan kedd este is pályára küldi majd, míg a másik csatár várhatóan Lukas Podolski lesz, Claudio Pizarro kárára.

A bajorok közül két kulcsember hiányzik majd: Oliver Kahn és a holland Mark van Bommel egymeccses eltiltását tölti majd.

A kapust Michael Rensing helyettesíti majd, akinek mindössze egy BL-mérkőzés szerepel eddig a neve mellett: különleges, hogy azt is a Milan ellen játszotta, tavaly februárban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×