eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Éjfélkor megkezdődik a Forma-1-es világbajnokság

A péntek hajnali szabadedzésekkel megkezdődik a 2007-es Forma-1-es világbajnokság. A szakértők többsége szerint három pilótának van reális esélye a végső sikerre, míg a mezőny három újonca közül ketten azonnal élcsapatban kezdhetik meg szereplésüket a melbourne-i idénynyitón.

Az öthónapos szünet után a hétvégi Ausztrál Nagydíjjal megkezdődik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság. A sorozat idén 17 futamból áll, a mezőny három verseny után május második hetében érkezik először Európába.

A Magyar Nagydíjat augusztus 5-én rendezik. A szezonzárót ismét Interlagosban tartják: a Brazil Nagydíj október 21-én lesz.

Az InfoRádió által megkérdezett szakértők és a fogadóirodák a finn Kimi Raikkönen (Ferrari) és a címvédő spanyol Fernando Alonso (McLaren) csatáját várják, de az előszezon tesztjein kiemelkedően szereplő Felipe Massa (Ferrari) elsősége sem jelentene meglepetést, hiszen a három legesélyesebb versenyző közül egyedül a brazil nem váltott csapatot.

Wéber Gábor, a magyar F1 Racing magazin főszerkesztője az InfoRádióban azt mondta, hogy Raikkönen a világbajnokságon már gyorsabb lesz Massánál, aki azért az első versenyeken talán okozhat meglepetést finn csapattársának.

Mivel most a Ferrari tűnik a legerősebbnek, Wéber Gábor szerint a McLaren és Alonso csak futamgyőzelmekig jut a szezonban.

Dávid Sándor Forma-1-es szakíró a Gólvonal című sportmagazinban azt emelte ki, hogy Alonso a legjobb pilóta a mezőnyben, és csak a McLaren-Mercedesen múlik, hogy sorozatban harmadszor is megnyeri-e a világbajnokságot.Montoya kapott újoncként hasonlóan nagy lehetőséget

Az év újonca címért nagy csatát vívhat a wokingiak brit tehetsége, Lewis Hamilton és a Renault finn versenyzője, Heikki Kovalainen.

A kolumbiai Juan Pablo Montoyának 2000-ben kínált Williams-BMW-s szerződés óta nem volt példa arra a Forma-1-ben, hogy egy újonc élcsapatnál kezdje meg szereplését. Más kérdés, hogy Montoya a tengerentúlon már korábban befutott, így Sir Frank Williams nem kockáztatott nagyot a leigazolásával.

A Williams és a BMW tavaly óta két külön csapat, de erre az évre mindketten felkészültebbnek tűnnek 2006-hoz képest. A Honda, a Toyota és a Red Bull egy-egy tesztnapot leszámítva gyengélkedett, így kérdés, hogy a dobogós helyezések sorsába bármikor is beleszólhatnak idén.

A mezőny kiscsapatai keveset teszteltek, ráadásul a Torro Rossóval és a Spykerrel szemben a Super Aguri csak Melbourne-ben, a hétvégi szezonnyitón próbálja ki új autóját.

Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzése most éjfélkor kezdődik. Az időmérő edzést szombaton, a futamot pedig vasárnap hajnali négy órától rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×