eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Julio Cruz még Ronaldón is túltett a milánói rangadón

Bár az első félidőben Ronaldo góllal válaszolt az őt minden labdaérintésénél fütyülőknek, a második félidőben az Inter megfordította a városi rangadót. Az Hernán Crespo helyére beállt Julio Cruz az első labdaérintéséből gólt szerzett, majd a második félidő közepén gólpasszt adott Zlatan Ibrahimovicnak. Az Inter 2-1-es győzelmével november 11. óta tartó bajnoki veretlenségétől fosztotta meg a Milant.

Az Inter szurkolói beváltották ígéretüket: az ultrák minden bérletest megajándékoztak egy műanyagsíppal. Fütyült is a tömeg Ronaldo minden egyes labdaérintésénél... A meccs előtt Paolo Maldinit ünepelték: a Milan csapatkapitánya 600. mérkőzését játszotta a Serie A-ban.

Roberto Mancini, az Inter edzője, miután Vieira, Adriano és Cambiasso sérült, a "körülményekhez képest" legerősebb tizenegyével kezdett: Julio Cesar - Burdisso, Cordoba, Materazzi, Grosso - Zanetti, Dacourt, Sztankovics, Figo - Crespo, Ibrahimovic.

Carlo Ancelotti, a Milan edzője maradt az egycsatáros felállásnál, Inzaghi helyére viszont a BL-lel szemben a bajnokságban bevethető Ronaldo került a csapatba: Dida - Oddo, Bonera, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - Ronaldo.

Taktikai csatával kezdődött a Derby dalla Madonnina, azaz a két milánói csapat rangadója. A Milan kapott hamarabb lábra, Andrea Pirlo két, 18 méteres lövéssel is veszélyeztetett. A pénteken a centenáriumi évébe lépett Inter sem hagyta azonban magát.

Előbb Crespo került helyzetbe Jankulovski hibája után (pechjére éppen felpattant a lába előtt a labda a lövésnél), majd Bonera "szerelte" felettébb gyanúsan a tizenhatoson belül Ibrahimovicot (a játékvezető a svédnek adott színészkedésért sárga lapot, aligha volt igaza), majd Crespo csúsztatott Paolo Maldinit megelőzve a kapufa mellé.

A fekete-kékek helyzetei ellenére a 40. percben a Milan szerzett vezetést: Kaká szlalomozott a középpályán, Gattuso továbbtette a labdát Ronaldónak, a Fenomén pedig, miután csereként beállt honfitársa, Maxwell túl diszkréten követte csak, 19 méterről Júlio César kapujának jobb alsó sarkába lőtte a labdát. Fülig érő szájjal tette a két kezét a fülei mögé: Most fütyüljetek!

A szünetben Mancini cserélni kényszerült, miután az első félidőben Grossót már le kellett hívnia sérülése miatt, Dacourt helyére is új embert kellett beküldenie Samuel személyében. Aztán az 54. percben kihasználta harmadik, s egyben utolsó cserelehetőségét is: az argentin Crespo helyére beszállt a honfitársa, Julio Cruz. Remek csere volt, első labdaérintésével kiegyenlített.

Ibrahimovic lefutotta a jobb oldalon Maldinit, éles szögből leadott, erős lövését Dida - nagyot hibázva - középre tenyerelte, Julio Cruz pedig fordulásból a hálóba helyezett. Másfél perccel később Cruz volt ismét a főszereplő, a kapunak háttal állva, sarokkal emelt harminc centivel a léc fölé. (Cruznak egyébként mindössze a kilencedik bajnokija volt a milánói derbi ebben a szezonban, s az ötödik gólját szerezte!)

Carlo Ancelotti is frissített a csapatán, Oddo helyére Cafu, majd Seedorf helyére Gilardino állt. Utóbbi változtatás azt jelezte, a Milan edzője nem elégedett a döntetlennel. Ennek ellenére csapata sokszor túlságosan is magára engedte az Intert. Rosszul tette, mert a 76. percben már a listavezető volt előnyben: a kék-feketék megint megverték a Milan bal oldali védelmét (ezúttal Jankulovski követett el nagy hibát), az erőszakos Julio Cruz passza után pedig Ibrahimovic 12 méterről könnyedén lőtt Dida kapujának jobb alsó sarkába.

Nem sokkal később Gattuso helyén Gourcuff került pályára a Milannál, ám a fiatal francia nem volt olyan jó csere, mint a másik oldalon a "Kertész", azaz Julio Cruz. A hajrában a Milan játszott mezőnyfölényben, de az Inter ellentámadásai voltak veszélyesebbek.

Roberto Mancini csapata nem csak hogy megőrizte bajnoki veretlenségét, de az idény során másodszor győzte le városi vetélytársát. A Milan a november 11-i, az AS Roma elleni, hazai vereség óta először szenvedett vereséget a Serie A-ban. A hatodik helyen maradó piros-feketéknek nem lesz könnyű a szezon végéig felkapaszkodni a még BL-selejtezőt jelentő negyedik helyre sem.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×