eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ismét bajnok az Alba Volán

Megvédte címét az Alba Volán a jégkorong ob I-ben. A székesfehérvári együttes a döntősorozat negyedik meccsén hosszabbításban 4-3-ra győzött a Dunaújváros otthonában, a párharcot pedig 4:0-ra megnyerte.

A címvédő előbb otthon 5-1-re és 1-0-ra, majd szombaton Dunaújvárosban 2-0-ra nyert, így közvetlenül a végső siker kapujában állt.

A világ elitbajnokságaiban eddig összesen háromszor (kétszer az NHL-ben, egyszer pedig Svédországban) fordult elő, hogy egy csapat 0-3-ról fordítva párharcot nyerjen.

Az Acélbikák a találkozó előtt 180 perc alatt egyetlen egyszer találtak be a 143:13 perce áthatolhatatlan Budai Krisztián kapujába.

Hiába támadtak többet az összecsapás elején a hazaiak, a harmad derekán Erdősi eladta a korongot, Ocskay pedig belőtte a szólót. A Dunaújváros ebben a szezonban nyolc lejátszott mérkőzésen nem ütött gólt a nyitó harmadban a megyei rivális ellen. A második játékrészt Vaszjunyin kiugrása vezette be, Ferjo azonban védett. Aztán beindult a gólgyártás. Előbb emberelőnyben Erdélyi közelről talált be (ez volt a fináléban az első dunaújvárosi létszámfölényes találat), Budai pedig 169:09 perc után kapitulált ismét.

Később egy kapu előtti kavarodásnál Hegyi még bevetődve mentett, azonban Palovcik kihalászta alóla a pakkot, és higgadtan a léc alá emelt. 31 másodperc alatt újra egyenlő lett: a sérüléséből felgyógyult Vargyas emberelőnyben távolról vette be a takarás miatt nem sokat látó Budai ketrecét.

Mégsem tudott harmadot nyerni a DAB ebben a szezonban az Alba ellen, mert fél perccel a szünet előtt Kovács lépett ki, lövőcsellel elfektette Ferjót, majd éles szögből volt eredményes.A harmadik harmad derekán Sucko középre adását Borsos kapásból vágta a kapuba. Az idényben először ütött három gólt a Dunaújváros a Volánnak. A folytatásban keményen támadtak a vendégek, de nem tudtak túljárni Ferjo eszén.

A hajrában Stastnyt állították ki, de Kovács emberhátrányban szenzációs gólt lőtt. Testcsellel átjátszotta magát Foltínon, majd elfektette a hazai hálóőrt, és fonákkal a hálóba emelt.

Később Fodor is kiült, időkérés után a hazaiak lehozták kapusukat, és egy felszabadításnál a pakk a dunaújvárosi kapuvason csattant. Volt még egy Borsos-ziccer, de fölé ment és Palovcik is a vasat találta telibe.

Az Alba Volán megszakítás nélkül ötödször lett bajnok, és ebben az évadban az ob I mellett a Magyar Kupát és az Interligát is megnyerte.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×