eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Hexenkessel esete David Beckhammel

Szerda este a Manchester United és az Arsenal teheti teljessé az angolok sikerét: a 32-es főtáblán szereplő négy angol gárda mindegyike bejuthat a negyeddöntőbe. A Liverpool és a Chelsea már kedden kvalifikálta magát, most Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger csapatán a sor. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik a Real Madrid müncheni és a Celtic milánói fellépése.

A Milan játékosai azt állítják, az idény legfontosabb mérkőzése következik a számukra. Ilyesmit könnyen mondanak a futballisták - ám ezúttal valós alapja van. A hazai bajnokságban a büntetőpontokkal sújtott csapat számára a 3-4. hely elérése lehet csak reális cél, az Olasz Kupából már kiesett a gárda, marad a Bajnokok Ligája.

A nyolcaddöntő nem kínál megoldhatatlan feladatot: "csak" le kell győzni a skót Celticet, amely legutóbb 12 idegenbeli BL-mérkőzéséből tizenegyet elveszített, s amely az idei sorozatban minden idegenbeli BL-meccsén három gólt kapott.

Ugyanakkor a helyzet nem ennyire egyszerű: a skótok kapuját jó kapus védi. Sőt, a lengyel Artur Boruc olyan jó, hogy az első mérkőzés után a Milan vezérkara sejtetni engedte, megpróbálja a nyári átigazolási időszakban megvenni. (Nem csak őt egyébként, miután Dida valószínűleg távozik, a Milant érdekli a PSV ugyancsak brazil válogatott kapusa, Gomes is.)

Maldini és Inzaghi is visszatér

A piros-feketéknél felépült Paolo Maldini, s Filippo Inzaghi is, mindketten játszanak. Carlo Ancelotti a körülményekhez képest (értsd: a januárban igazolt, ősszel a Real Madridban BL-meccsen is játszott Ronaldo nem léphet pályára, Alessandro Nesta hosszú ideje sérült) a legerősebb tizenegyét küldheti pályára: Dida - Oddo, Bonera, Maldini, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf - Kaká - Inzaghi.

A Celtic várható kezdőtizenegye: Boruc - Wilson, O'Dea, McManus, Naylor - Nakamura, Sno, Lennon, McGeady - Miller, Vennegoor of Hesselink. Érdekes, hogy a szokásoktól eltérően Gordon Strachan, a skótok menedzsere nem vezényelt játékosainak edzést a mérkőzés előtti este, azt mondta, inkább a lelki ráhangolódást tartotta fontosnak.

A Real Madrid a Hexenkesselben

A németek Hexenkesselnek, boszorkánykatlannak mondják azt a futballban, amit mi oroszlánbarlangnak: a félelmetes stadiont, amely nem sok jót ígér a vendégeknek. A bajorok szerint ilyen lesz szerda este a müncheni Allianz Arena, amelyben a Real Madrid mindössze egygólos előnnyel (3-2) lép pályára.

A Bayernben egyelőre kérdéses Owen Hargreaves és Haszan Szalihamidzsics játéka, és még kevesebb az esély Lúcio felépülésére. Ugyanakkor a Realnál sem kevés a gond: a Getafe ellen megsérült David Beckham és José Antonio Reyes biztosan nem játszik, s rúgást kapott a vasárnapi bajnoki mérkőzésen Ruud van Nistelrooy és Gonzalo Higuaín is.

A spanyolok szerint utóbbi kettő játéka is kétséges - de érdemes lenne fogadni arra, hogy játszanak. Raúlon és Robinhón kívül nem maradt ugyanis túl sok bevethető támadó. Beckham kiesése ellenben nagy veszteség: Madridban csapata mindhárom góljában szerepet vállalt.

Beckham most már hiányzik

Capello szerint az angol középpályás hiányozni fog (idáig is eljutottunk...), de nélküle sem esélytelen a Madrid. Don Fabio szerint egyébként fontosabb, hogy a visszatérő Fabio Cannavaro újra csúcsformában játsszon. Capello Gagót kihagyva visszatér az "eredeti" védekező kettőshöz, Diarra és Émerson kezd. A bajoroknál meglepetés Pizarro mellőzése.

A várható kezdő csapatok. Bayern: Kahn - Sagnol, Lúcio vagy Demichelis, Van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Van Bommel, Hargreaves, Görlitz vagy Szalihamidzsics - Makaay, Podolski. Real Madrid: Casillas - M. Torres, Cannavaro, Helguera, Roberto Carlos - Raúl, Diarra, Émerson, Guti - Van Nistelrooy, Higuaín.A kulcskérdés: Thierry Henry

Az Arsenal háza táján a legfontosabb kérdés, hogy milyen állapotban lesz este Thierry Henry. A klubtörténet legeredményesebb csatára kedden edzett először két hét után, ám Wenger azt mondja, tud majd játszani. Henryval nyilvánvalóan növekszik az Arsenal esélye a továbbjutásra.

Szükség van minden "segítségre", ugyanis az "Ágyúsok", beleértve az eindhoveni találkozót is, az elmúlt négy hétben öt meccset játszottak, s egyiken sem értek el olyan eredményt, ami elég lenne a PSV ellen a továbbjutáshoz!

Veretlen edzővel a PSV

Ronald Koeman, a hollandok edzője negyedszer vezeti csapatát Arsene Wenger Arsenalja ellen (kétszer az Ajaxot, egyszer a PSV-t), s még egyszer sem kapott ki! Az Arsenalban egyetlen angol játékos sincs a tervezett kezdő tizenegyben, a PSV-ben "mutatóban" akad két holland, Afellay és a veterán Cocu.

A várható kezdő csapatok. Arsenal: Lehmann - Djourou, Touré, Gallas, Clichy - Hleb, Fabregas, Gilberto Silva, Ljungberg - Henry, Adebayor. PSV: Gomes - Culina, Salcido, Alex, Szun Hsziang - Méndez, Simons, Cocu, Afellay - A. Koné, Farfán.

A Manchester United fél lábbal a nyolc között

Bár Sir Alex hangsúlyozza, semmit sem szabad biztosra venni, ő maga is tudja, óriási meglepetést jelentene, ha a Manchester United nem jutna be a legjobb nyolc közé. Talán meglepő: 2003 óta nem jutott ilyen messzire az akkor a Real Madrid ellen a negyeddöntőben elbukó gárda. Louis Saha megsérült a hétfői edzésen, így Henrik Larsson kerül a kezdő csapatba.

A svéd csatárnak ez lesz az utolsó mérkőzése kölcsönszerződésének lejárta előtt. A Man United biztos favorit: 27 hazai Bajnokok Ligája mérkőzése közül eddig csak egyet veszített el. Ha pedig nem kap ki, továbbjut.

A Lille és a csoda

A Lille szinte csak a csodában bízhat, no meg abban, hogy decemberben egy hasonlóan erős csapatot, a Milant legyőzött idegenben. Fontos különbség: az olaszoknak akkor mindegy volt milyen végeredmény születik. A Unitednek egyáltalán nem az...

Várható kezdőcsapatok. Manchester United: Van der Sar - G. Neville, Ferdinand, Vidics, Heinze vagy Evra - Cristiano Ronaldo, Carrick, Scholes, Giggs - Rooney, Larsson. Lille: Sylva - Chalmé, Tavlaridisz, Plestan, Tafforeau - Makoun, Dumont, Bastos, Obraniak - K. Keita - Odemwingie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×