eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kiütés a németek ellen

Százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a debreceni nemzetközi tornát a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely a záró napon 17-6-ra kiütötte a német együttest

Villámrajtot vett Kemény Dénes együttese, mert bár a németek szereztek vezetést büntetőből, Benedek Tibor pillanatok múlva egyenlített.

Majd igazi gólparádé következett, amelyben a főszerepet a magyarok vállalták, akik a máskor majdhogynem egy egész mérkőzés megnyeréséhez elegendő - ráadásul szebbnél szebb - találattal tömték ki a rivális kapuját. Különösen Kásás Tamás volt elemében, aki csapatkapitányhoz méltóan vette vállára az irányítás sosem könnyű feladatát, részt vállalva a gólokból is.

A második negyedben sem változott a játék képe: Szécsi-bravúrok itt, pazar hazai megoldások ott, 10-4-re elhúzott a magyar válogatott, amely a harmadik játékrészben is - miközben a kapuban Szécsit az ifjú Baksa László váltotta - roppant magabiztos és hatékony pólóval, az egészen magas szintű védekezéshez "felnőtt" támadójátékkal rukkolt ki.

Előbb Varga Dénes (13-4), majd Biros Péter lökete nyomán (14-5) került kiütésközelbe a német válogatott, aztán meglett a közte tíz is Madaras Norbert finom ejtésének köszönhetően.

A befejező nyolc percben már akadtak ugyan könnyedebb, kevésbé célravezető megoldások, pontatlanságok is, a Kemény-legénység összességében most játszott a legjobban a tornán, meggyőző teljesítménye pedig azt vetíti előre, hogy minden rendben lesz a két hét múlva rajtoló ausztráliai világbajnokságra.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×