eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Alonso: a Ferrari jobb!

Két héttel a Forma-1-es világbajnokság kezdete előtt Fernando Alonso elismerte, hogy a Ferrari jobb a McLarennél. Volt csapattársa, Giancarlo Fisichella szerint is a maranellóiak a legesélyesebbek, míg a Renault hiába megbízható, legfeljebb a harmadik.

A McLaren kiemelkedően szerepelt a tesztidény első felében, ezen a héten Bahreinben viszont nem tudta tartani a Ferrari tempóját. A sakhiri pályán elsősorban Felipe Massa szárnyalt, így érthető, hogy Alonso is a brazil pilótát tartja az első futamok legnagyobb esélyesének.

A címvédő szerint - a korábbi szakértői feltételezésekkel ellentétben - a maranellóiak nem tesznek majd különbséget Massa és a finn Kimi Raikkönen között, így mindkettejükkel komolyan kell számolni.

Ki kell ismerni a Bridgestone-gumikat

Alonso saját magát sem tartja esélytelennek, de arra számít, hogy inkább csak a szezon második felében dominálhatnak, miután jobban kiismerték a Bridgestone-abroncsokat.

Utalt arra, hogy a japán cég hiába gyártott teljesen új gumikeverékeket erre az idényre, az elmúlt évek közös munkáját a Ferrari jó kamatoztathatja a következő hónapokban.

Ugyanakkor igen nehéz lehet az idény közben megelőzni Massáékat, ha már az első futamok után tetemes hátrányt szed össze a McLarennel.

Az időmérő lehet a McLaren fő erőssége

Nem meglepő, hogy a kétszeres világbajnok spanyol szerint nem hibázhatnak a melbourne-i nyitó futamon, mert a BMW, a Renault és a Williams pilótái azonnal lecsapnának a kínálkozó lehetőségekre.

Alonso ugyanakkor még bízik abban, hogy az ausztráliai út előtt a McLaren wokingi központjában sokat tudnak fejleszteni.

Csapat- és honfitársa, a tesztpilóta Pedro de la Rosa szerint egy körön igen jó az autó, de a hosszabb etapokon egyértelmű a Ferrari fölénye.Fisichella: a dobogó a cél

Amíg a McLaren összességében előrelépett a téli hónapokban, addig a címvédő Renault gyengébbnek tűnik az őszi formájához képest.

Giancarlo Fisichella, a francia istálló versenyzője úgy látja, hogy a dobogóra kerülés lehet a reális cél az első futamon, ahol esetleg az autó megbízhatóságával lephetik meg az ellenfeleket.

Az olasz pilóta rendkívül erősnek nevezte a Ferrarit, és elismerte, hogy egy kevéssel még a McLaren is előttük jár, de biztatónak tartja, hogy a bahreini teszteken sokat javítottak helyzetükön.

Massa már saját csapatára tippel

Felipe Massa az elmúlt hetek teszteredményei után most már szintén a Ferrarit érzi a legfelkészültebbnek.

A brazil versenyző az elmúlt hetekben azzal lepte meg a szurkolókat, hogy előbb a BMW, majd a McLaren várható elsőségéről beszélt.

Címlapról ajánljuk

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 20:44
×
×
×
×