eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Sokkoló videó - "ez egy szégyenteljes incidens"

Fejbe dobták Juande Ramos-t, ezért félbeszakadt a Real Betis-Sevilla mérkőzés a labdarúgó Spanyol Kupában. A sportminiszter szerint maximális szigorral kell eljárni az ügyben, hogy ne forduljon elő olyan rendbontás, mint Olaszországban. Az edzőt már kiengedték a kórházból.

Az 57. percben félbeszakadt a Real Betis-Sevilla összecsapás a labdarúgó Spanyol Király Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, mert a vendégek szakvezetőjét, Juande Ramost egy üveggel fejbe dobták.


Az andalúziai rangadón a sevillaiak Kanouté góljával jutottak vezetéshez, és a tréner éppen a találatot ünnepelte, amikor egy műanyag flakonnal eltalálták. Ramos összeesett, és hordágyon vitték a mentőautóba, ahol megvizsgálták. Az orvosok szerint az UEFA-kupa győztes edző végig magánál volt, és az ijedtségen kívül nem esett komolyabb baja. A trénert kórházba szállították, de azóta kiengedték.

A hangulat már a városi derbit megelőzően is feszült volt, ugyanis a hazaiak nem akarták beengedni Jose Maria del Nidót, a Sevilla elnökét a VIP-páholyba. Az andalúziai kormányzó felszólítására adtak csak tiszteletjegyet a klubvezetőnek, akit a Betis hívei megpróbáltak megdobálni, amikor a kezdés előtt elfoglalta helyét a számára kijelölt helyen.

"Elég, ha van tíz bolond"

"Ez bárhol megtörténhet, elég, ha a szurkolók ezrei között van tíz bolond" - nyilatkozta Del Nido a találkozó után.

Az esetet nem hagyta szó nélkül a spanyol sportminiszter, Jaime Lissavetzky sem. "Ez egy szégyenteljes incidens, amit a labdarúgó-szövetségnek maximális szigorúsággal kell kezelnie."

"Meg kell állítani az ilyen rendbontásokat, különben megismétlődik, ami Olaszországban történt" - nyilatkozta a tárcavezető, a tragédiába torkolló szicíliai botrányra utalva.

Feszült meccsen nyert a Barcelona

A Barcelona idegenben lőtt több góllal jutott be a legjobb négy közé, miután Xavi és Iniesta góljával 2-1-re győzött a Zaragoza otthonában.

Ez a találkozó is meglehetősen feszült volt: a 67. percben D'Alessandro lefejelte honfitársát, Messit, amiért a játékvezető kiállította a Zaragoza középpályását. A lefújást követően a kezdőkörben alakult ki kisebb tömegjelenet, ám az összeakaszkodó futballistákat sikerült időben szétválasztani. A Barcelona kapusát is fejbedonták egy műanyag üveggel.

Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó:

Real Zaragoza-FC Barcelona 1-2, továbbjutott: a Barcelona 2-2-es összesítéssel

Osasuna-Getafe 1-0, tj.: a Getafe 3-1-es összesítésse

Real Valladolid-Deportivo La Coruna 1-1, tj.: a Deportivo La Coruna 5-2-es összesítéssel

Real Betis-FC Sevilla 0-1-nél az 57. percben félbeszakadtAz Arsenal menedzsere, Arsene Wenger alapvetően ismét fiataljaira számított a Blackburn ellen, az angol FA-kupa 5. fordulójának újrajátszásán. A franica tréner négy rutinos futballistával, Gallas-szal, Gilberto Silvával, Ljungberggel és Hlebbel egészítette ki a gárdát, ám a londoniak velük is vereséget szenvedtek.

Több helyzete volt az Arsenalnak, leginkább Julio Baptista jeleskedett, ám a hazaiak kapusa, Friedel kifogott az Ágyúsokon.

A hajrában a csereként beálló Benni McCarthy hatalmas gólt lőtt az Arsenal kapujába, így kiejtve a londoniakat a sorozatból, akiknek négy napon belül második csalódásukat kellett megélniük.



FA-kupa, 5. forduló, újrajátszás:

Blackburn-Arsenal 1-0

Kedden játszották:

Reading-Manchester United 2-3
West Bromwich-Middlesbrough 1-1, tizenegyesekkel: 4-5Dárdai Pál együttese, a Hertha vereséget szenvedett a Stuttgart otthonában a Német Kupa negyeddöntőjében, így búcsúzott. Kedden a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover büntetőkkel kapott ki a Nürnbergtől.

Német Kupa, negyeddöntő:
VfB Stuttgart-Hertha BSC 2-0

Kedden játszották:

Nürnberg-Hannover 0-0, tizenegyesekkel: 4-2
Wolfsburg-Alemannia Aachen 2-0
Kickers Offenbach-Eintracht Frankfurt 0-3

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:30
2024. szeptember 7. 15:38
×
×
×
×