eur:
388.68
usd:
361.73
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Lipcsei: "Meg kell nyernünk a másodosztályú bajnokságot"

Szerdán este egy rövid ideig eltorlaszolták a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait a Ferencváros NB I-es kizárása ellen tüntető szurkolók. Az FTC-szimpatizások a klub vezetőinek távozását követelték az Üllői úti székház előtt. Komolyabb rendbontás nem történt.

Csaknem négyszáz szurkoló gyűlt össze a Ferencváros Üllői úti székháza előtt, így tiltakozva a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó bizottságának keddi döntése ellen.

Az élvonalból kizárt csapat drukkerei a kezdeti csendet a Ferencvárost éltető, a kormányt és Kisteleki István MLSZ-elnököt pedig szidalmazó rigmusokkal törték meg.

A drukkerek azt is skandálták, hogy nem nyugszanak bele a döntésbe. Egy rövid időre elállták a székház előtt a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait. A szurkolókat a helyszínre érkező rohamrendőrök terelték vissza a klubház elé.

A zöld-fehér drukkerek a klub vezetőségének lemondását követelte. A megjelenő Tepszics Ignác sportigazgatót egy sörösüveggel kis híján eltalálták.

A Ferencváros Szurkolók Szövetségének alelnöke, Boros Bánk Levente beszédében nyomatékosította, hogy minden legális eszközzel el akarják távolítani a kialakult helyzetért felelős személyeket. Úgy fogalmazott, hogy egy ad-hoc bizottságnak kellene átvennie az egyesület irányítását.

A játékosok nevében Lipcsei Péter csapatkapitány összefogást kért a drukkerektől. A klubvezetők felelősségét is hangsúlyozó futballista azt mondta, hogy meg kell nyerniük a másodosztályú bajnokságot, és a Magyar Kupában is meg kell mutatniuk, hogy a Ferencvárosnak helye van a legjobbak között.

Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy a tegnap esti egy bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett demonstráció volt.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a tüntetés idején az utasok biztonsága érdekében a népligeti állomásnál nem állt meg a 3-as metró. Schőn Péter közölte, hogy a demonstráció alatt összetűzés nem történt, senki nem állítottak elő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×