eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A csodagól és Mourinho fakuló hírneve

Az angol sajtó nem kíméli a Barcelonával szemben kedd este a Bajnokok Ligájából búcsúzó Chelsea vezetőedzőjét. A The Independent például úgy fogalmaz: José Mourinho búcsút mondhatott annak a hírnevének, hogy ő egy olyan edző, aki a legreménytelenebb helyzetekben is győzelemre vezeti csapatát.

A kedd esti nem egy különleges edző előadását, hanem a Claudio Ranieri fémjelezte kevéssé dicsőséges napok rosszízű emlékét idézte - fogalmaznak a brit lapok, melyek szerint a Chelsea-n egy pillanatig sem érződött, hogy képes lenne két gólt szerezve továbbjutni a Barcelonával szembeni párharcból.

Mourinho: egyenlő feltételekkel nem vertek meg

José Mourinho ugyanakkor állítja: a továbbjutás az első mérkőzésen dőlt el, amikor az angol csapat Asier Del Horno kiállítása miatt egy órán keresztül emberhátrányban futballozott.

"Nem láthattuk a Barcát 11 ember ellen nyerni, de a katalánoké egy nagyszerű csapat és a legjobbakat kívánjuk neki" - fogalmazott Mourinho, aki ugyanakkor leszögezte: két teljesen különböző együttes harcolt egymással. "Õk egy bizonyos szempontból nagyszerűek, mi pedig egy másikból. A realitás az, hogy a Barcelona jutott a következő körbe és megérdemlik, hogy a legjobb nyolc között legyenek."

A portugál edző szerint a Barcelona játéka teljesen eltért a korábban látottaktól. "Sokkal többet védekeztek és az ellentámadásokra játszottak. Nem állítom, hogy húsz gólszerzési lehetőségünk volt, de az első félidőben Joe Cole és Arjen Robben előtt is adódott helyzet, a második játékrészben pedig Crespo rúghatott volna gólt. Ha bármelyikből eredményesek lettünk volna, a meccs nyíltabb lett volna és inkább a katalánok érezték volna a nyomást. De egészen a mérkőzés utolsó percéig eredménytelenek voltunk" - fogalmazott José Mourinho.


Rijkaard megnyugodhat (fotó: fcbarcelona.com)
Rijkaard: "nem hiszek a bosszúban"

Barcelonai kollégája nem érezte úgy, hogy a keddi továbbjutás bosszú lett volna a tavalyi búcsúért. "Nem olyan fickó vagyok, aki hisz a bosszúban" - fogalmazott Frank Rijkaard. "Nagyon fontos volt, hogy egy ilyen nagyszerű vetélkedésben továbbjussunk. Nekem mindegy, hogy kit verünk meg, tovább kell mennünk. A bosszúnak ehhez semmi köze".

"Semmilyen ellenérzésem sincs sem a Chelsea-vel, sem az edzőjével szemben. Nagyon becsülöm a munkáját, úgy vélem nagyszerűen dolgozik" - tette hozzá a Barcelona vezetőedzője, aki csapata keddi teljesítményéről úgy vélekedett: "a csapat nagyon jól és nagyon komolyan dolgozott. Nagyon kevés esélyt adtunk a riválisunknak. Ronaldinho gólja látványos volt, nem csak azért, ahogyan megteremtette az esélyt, hanem a sebessége miatt is".

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×