eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma

Spanyol ellenfelet kapott a Veszprém az elődöntőben

A spanyol Portland San Antonio lesz a Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A veszprémi vezetők elégedettek voltak a sorsolás után, mivel elkerülték a nagy esélyes Ciudad Realt.

Az elődöntő első mérkőzése március 25-én vagy 26-án Veszprémben lesz, míg az egy héttel későbbi visszavágónak a spanyol együttes ad otthont.

Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője a sorsolás után azt mondta, hogy elégedett, mert szerették volna elkerülni a szintén spanyol Ciudad Realt.

"A Portland San Antonio sem könnyű ellenfél, tele van világsztárral ez a gárda is. Nem lesz könnyű csata, de úgy érzem, van esélyünk, mert a mi csapatunk is nagyon jó. Kemény, szoros párharcra számítok" - tette hozzá a horvát tréner.

A veszprémiek a nyolcaddöntőben a dán Aarhus-t, a negyeddöntőben pedig a francia Montpellier-t búcsúztatták. A spanyol gárda a negyeddöntőben a címvédő Barcelonát, a 16 között pedig egy másik spanyol együttest, a Leont ejtette ki.

Az előző két idényben a Veszprém negyeddöntős volt - a Ciudad Real mindkét párharcban kettős győzelemmel jutott tovább -, előtte pedig elődöntős, akkor a mostani rivális ejtette ki.

A 2001-2002-es szezonban ugyan sikerült a Portlandot az elődöntőben kiejteni, ám a Magdeburg a fináléban jobb volt.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyol gárda otthonában tartják.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×