eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Sorozatban negyedszer lehet bajnok az Alba Volán

Kedden kezdődik a jégkorong ob I döntőjének négy győzelemig tartó sorozata, amelyben a címvédő Alba Volán és az Újpesttel csap össze. A bronzéremért a Dunaújváros a Ferencvárossal küzdhet.

A keddi Alba Volán-Újpest mérkőzéssel elkezdődik a jégkorong ob I fináléjának négy győzelemig tartó párharca. A címvédő székesfehérváriak az elődöntőben minden meccsen legyőzték a Ferencvárost, így már három meccs után a fináléra készülhettek.

Az Alba Volán az elmúlt három évben rendre megnyerte a bajnokságot, tavaly 3:1-es hátrányból sikerült legyőznie az ezúttal csak a bronzéremért küzdő Dunaújvárost.

Gyengült a védelem

"Ha már nem a dunaújvárosiakkal csatázunk, szeretnénk, hogy legalább az aranyérmes személye ne változzon. Sajnos Ondrejcik nem játszhat, nélküle gyengébb a védelem" - mondta a finálét felvezető budapesti sajtótájékoztatón idősebb Ocskay Gábor, az Alba Volán szakosztály-igazgatója.

Az újpestiek legutóbb 1989-ben nyertek bajnokságot, és utoljára 1992-ben voltak döntőben. Azóta amatőr szinten működött a hoki a Megyeri úti csarnokban, tudatos csapatépítésről csak a pálya 2003-as befedése óta lehet beszélni.

Felszabadult újpestiek

A szlovák vezetőedző, Eduard Giblak, valamint segítője, a 225-szörös válogatott Ancsin János együttese a négy között a dunaújvárosiakat győzte le 3:1 arányban.

Joós Zoltán, a lila-fehérek szakosztályvezetője azt mondta, hogy a célkitűzést már teljesítette az Újpest, most már felszabadultan játszhat, és szeretne meglepetést okozni.

Csalódott Dunaújváros, elégedett FTC

A Dunaújváros 1996 óta először nem tudott bekerülni a fináléba, és ahogy Váradi Zsolt technikai vezető megjegyezte, ez nagy csalódás a klub életében. Már most elkezdődik a jövő csapatának építése, és a Ferencváros elleni három győzelemig tartó bronzcsatában a szlovák kapuson, Jaroslav Ferjón kívül nem lesznek légiósok, hanem juniorokkal töltik fel a keretet.

Hudák János, az FTC szakosztály-vezetője elmondta, hogy a négy közé jutás számukra már siker, hiszen a másik három klubbal nem lehetett felvenni a versenyt. Azt azonban hozzátette: szeretnék, ha nem simán dőlne el a bronzérem sorsa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×