eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György

Kisteleki István lett az MLSZ elnöke

Kisteleki Istvánt választották meg elnöknek a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli tisztújító közgyűlésén. Kisteleki István 66, Pellady Péter pedig 30 szavazatot kapott. A közgyűlés megválasztotta a 14 tagú új elnökséget is.

Elsőre nem sikerült elnököt választani a Magyar Labdarúgó Szövetség élére a hétfői rendkívüli tisztújító közgyűlésen, mivel a két jelölt (Kisteleki István és Pellady Péter) közül egyik sem kapta meg a szükséges kétharmados többséget.

Az első voksolás után Kisteleki István felajánlotta, hogy visszalép, ha Pellady Péter is így tesz. "Olyan elnök kell, aki mögé egységesen felsorakoznak a magyar futball szereplői. A szavazatok száma azt mutatja, hogy nem áll mindenki mögöttem" - fogalmazott.

Pellady Péter azt mondta: ő visszalép, ha Kisteleki is azt teszi. "Én élek ezzel a lehetőséggel és írjunk ki később egy új választást!" - jelentette ki.

A küldöttek egy része arról győzködte a jelölteket, hogy lépjenek vissza, míg mások szerint mindenképpen elnököt kellene hétfőn választani, hiszen a március végi, budapesti UEFA-kongresszus és a horvátokkal közös EB-pályázat miatt nem lehet tovább vezető nélkül a magyar labdarúgás.

A küldöttek többsége a felszólalások után kiment a büfébe annak ellenére, hogy a levezető elnök szerint a teremben kellett volna maradniuk. Az nb1.hu információi szerint Kisteleki és Pellady külön tárgyalt a folytatásról.

Második nekifutásra

Vörös Tamás levezető elnök több mint egy óra szünetet követően új szavazást rendelt el. A küldöttek azonban hangos bekiabálásokkal jelezték, hogy szerintük a két jelölt visszalépett, ezért nincs miről voksolni.

A tanácskozás 15 másodperc elteltével ismét félbeszakadt, és a levezető elnök felajánlotta lemondását. A felajánlással érdemben nem foglalkoztak.

A közgyűlés kis szünetet követően arról szavazott, hogy szavazzanak-e újra. A résztvevők 60 igennel, 24 nemmel, és 2 tartózkodással az új szavazás mellett döntöttek. A két jelölt továbbra is Kisteleki István ls Pellady Péter.

Az új szavazáson végül Kisteleki István 66 szavazatot kapott, ezzel megszerezve a voksok több mint hatvan százalékát. Pellady Péter 30 szavazatot kapott.

Az új elnökség tagjai

Öt választási forduló után kialakult az MLSZ új elnöksége is.

A magyar futballt irányító testület tagjai: Helmeczy László, Kovács Péter, Dunai Antal, Jámbor János, Molnár Csaba, Nagy Ferenc, Nemes Ferenc, Pál László, Scherr Sándor, Szima Gábor, Rákóczi István, Fekete Miklós, Ferencz Gábor és Horváth Cs. Attila.

Mezey György nem került be az elnökségbe.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×