eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Svédország nyerte a skandináv döntőt

Aranyérmet szerzett a svéd férfi jégkorong-válogatott a torinói téli olimpián, mivel a döntőben 3-2-re nyert az eddig százszázalékos finn együttes ellen.

A meccs elején egyik csapat sem mert kockáztatni, a finnek viszont a 15. percben emberelőnyből megszerezték a vezetést Timonen távoli lövése után. A korong Lundqvist lábvédője között vánszorgott át (0-1).

A tornán a finnek eddig minden meccsükön nyertek, ha megszerezték a vezetést. A szünet előtti hajrában a svédek egyenlíthettek volna, de Niittym

ki mindent védett.

A második harmadban fokozta az iramot a svéd gárda, és létszámfölényben Zetterberg iratkozott fel a góllövőlistára. Középre adási kísérlete a hátvéd Berg lábáról vágódott saját kapujába.

Egy újabb svéd emberelőny után a keretbe utólag behívott Kronwall is eredményes volt, de a finnek Peltonen közeli lövése után hamar egyenlítettek (2-2).

A záró harmad 10. másodpercében Lidström óriási gólt ragasztott a jobb felső sarokba (3-2). A svédeknél ez volt a harmadik olyan találat, amit az NHL-es Detroit játékosa szerzett.

A finnek nagyobb sebességre kapcsoltak, ám az ősi rivális ellentámadásai állandó veszélyt jelentettek. A hajrában a finnek levitték kapusukat, helyette mezőnyjátékos ment a jégre, de nem tudtak betalálni.

A svédek korábban egyszer, 1994-ben nyertek olimpiát, a finnek pedig egyszer sem. A 12 évvel ezelőtti svéd gárdában Forsberg mellett a Jönsson-testvérek (Kenny és Jörgen) játszottak a mostani együttesből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×