eur:
393.33
usd:
367.5
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Raich nyerte az óriás-műlesiklást

Az osztrák Benjamin Raich szerzett aranyérmet férfi óriás-műlesiklásban a torinói téli olimpián. A szám egyetlen magyar indulója, Marosi Attila a 38. helyen végzett.

A legjobb negyvenbe került Marosi Attila óriás-műlesiklásban a torinói téli olimpián. A magyar versenyző azt tervezte, hogy a két futam teljesítése mellett a rangsorban mögötte állókat megelőzze. A feladatát nehezítette a könnyűnek egyáltalán nem mondható pálya, hiszen már az első futamon 34-en kiesetek, egy sportolót pedig kizártak.

A délelőtti 41. helyen Marosi Attila a második futamban tudott javítani, és a 38. lett. A magyar sportoló szombaton műlesiklásban is indul.

Az óriás-műlesiklást az osztrák Benjamin Raich nyerte. A délelőtti, első futamban még a kanadai Francois Bourque volt a leggyorsabb a francia Joel Chenal és a svéd Fredrik Nyberg előtt, de Raich és honfitársa, Hermann Maier hátránya sem volt ledolgozhatatlan. A legjobb 12 induló egy másodpercen belül volt.

Délután előbb az amerikai Bode Miller állt az élre, majd a norvég Aksel Lund Svindal századra azonos időt ment vele. Később a Salt Lake City-ben két bronzérmet gyűjtő Raich szenzációs idővel került az első helyre, Maier viszont 16 századdal lemaradt. Nyberg nem tudott javítani, Chenal viszont megelőzte Maiert, de Raichot nem. Az első körben legjobb Bourque végül a negyedik helyen zárt.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×