eur:
394.43
usd:
370.68
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Lékó Péter ismét nyert

Második mérkőzését is megnyerte Lékó Péter a linaresi nemzetközi sakktornán. A magyar nagymester a következő körben a szintén százszázalékos orosz Szvidler ellen ül asztalhoz.

Lékó Péter a második fordulóban is győzött a XXIII. linaresi nemzetközi sakktornán. A 26 éves magyar nagymester ezúttal a világos bábukat vezetve nyert az azeri Tejmur Radzsabov ellen. Az elmúlt háromnegyed évben gyengélkedő Lékó Péter ezúttal magabiztosan játszott, és a 45. lépésben késztette megadásra riválisát.

Az orosz Peter Szvidler sötéttel győzött a meglehetősen szokatlan lépéseket felvállaló spanyol Francisco Vallejo Pons ellen. A két éllovas a harmadik körben egymás ellen játszik, Lékó Péter a sötét bábukat vezetheti.

A világbajnok bolgár Veszelin Topalov még csak fél pontnál tart, mivel Szvidler elleni veresége után a francia Etienne Bacrot ellen világossal remizett. Az elmúlt év tükrében meglepő, hogy Topalov most nem tudta kihasználni a parti első részében kivívott nem kis fölényét.

Az ukrán Vaszilij Ivancsuk világossal legyőzte az elmúlt évben sokat előrelépő örmény Levon Aronyiant.

A torna története során először két országban zajlanak a mérkőzések. Az első kör meccseit a mexikói Moreliában rendezik, majd március 3-tól hagyományos módon a spanyolországi Linares ad otthont a sorozatnak.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×