eur:
394.33
usd:
369.52
bux:
65690.04
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Eriksson megkövette játékosait

A dubaji incidens miatt bocsánatot kért az angol válogatott játékosaitól Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány. A svéd szakembernek nem sok ideje maradt elsimítani a botrányt.

Az angol labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, hogy szinte minden játékosát felhívta. A svéd tréner reméli, hogy a News of the World cikke nem rontja meg kapcsolatát a futballistákkal.

A legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap egyik újságírója csapdába csalta Erikssont azután, hogy arab sejknek adta ki magát, és a bizalmába férkőzött. A sajtómunkás - ahogy a vasárnapi, bőséges, fotókkal illusztrált tudósításból kiderült - nemrégiben Dubajba utaztatta és a világ egyetlen hétcsillagos szállodájában, a tengerre épült Burdzs el-Arabban szállásolta el az 57 éves szakvezetőt és ügynökét, Athole Stillt. Az itt megejtett "üzleti" vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy a "sejk" megvásárolhatná az Aston Villa csapatát, amelyben a szakvezető ügynöke szerint 25 millió fontért ellenőrző részt lehet szerezni.

Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy a szezon és a világbajnokság után elvállalná az Aston Villa menedzserségét. A szakembert 2008-ig szóló szerződés köti az Angol Labdarúgó Szövetséghez (FA), amelytől évi 3 millió font (1,1 milliárd forint) bruttó fizetést kap, de a kapitány a dubaji vacsorán az újságírónak kijelentette, hogy az idény vége után bármi elképzelhető.

A svéd tréner még azt is megígérte, hogy az Aston Villához csábítja David Beckhamet, aki most a Real Madridban játszik. Eriksson felfedte, hogy már beszélt is az angol válogatott kapitányával, aki szerinte nem érzi jól magát a Realnál, mert ez már a harmadik szezonja ott, "és még nem nyertek semmit".

Eriksson igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy Beckham hajlandó lenne-e visszaköltözni Angliába.

Athole Still, Eriksson ügynöke vasárnap a BBC rádiónak elismerte ugyan a dubaji tárgyalás tényét, a News of the World eljárását azonban "gyalázatos kelepcének" nevezte, és határozottan cáfolta, hogy a szakvezető bármikor is a szövetséggel fennálló szerződése felrúgásáról beszélt volna.

Still szerint Eriksson valóban szóba hozta lehetséges szerepét az Aston Villánál, de ez szerinte csak "elvi jelentőségű, mivel a futballban soha nem tudja az ember, mi fog történni".

Az Angol Labdarúgó Szövetség hétfői állásfoglalásában megvédte a kapitányt, a szigetországi sajtó azonban nem kímélte. A Sun szalagcímében, Erikssonhoz szólva azt írta, hogy "Nyerd meg a vébét, és akkor megbocsátunk".

Erikssonnak nem ez az első nyilvános sajtóbotránya. A 2002-es világbajnokság előtt magánéleti kicsapongásaitól volt hangos a bulvársajtó, a 2004-es Eb előtt pedig attól, hogy a Chelsea vezérigazgatójával látták egyezkedni, majd nem sokkal később ismét szerelmi botrányaival került a címlapokra.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×