eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A FIA elnöke szerint csökkenteni kell a Forma-1-es költségeket

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szerint hosszú távon csak akkor maradhat érdekes és versenyképes a Forma-1-es autós gyorsasági sorozat, ha a résztvevő istállók 100 millió euró körüli költségvetéssel dolgoznak.

A szövetségi elöljáró úgy véli, hogy alapvető fontosságú a kiadások csökkentése. A L,Equipe című lapnak Max Mosley azt mondta: három-négy befektető vár ugrásra készen, de csak akkor hajlandók szerepet vállalni, ha a költségek a racionális szintre csökkennek.

"Jelenleg vannak olyan csapatok, amelyek évente 300-400 millió eurót költenek, és ha úgy alakulna, még ennél is többet áldoznának a világbajnokság megnyeréséért" - tette hozzá.

Max Mosley szerint a Forma-1 valamennyi résztvevőjének be kell tartania a szervezet szabályait.

Korábban többször is felmerült, hogy a Forma-1 jelenlegi résztvevői közül a Renault, a Mercedes, a BMW, a Toyota és a Honda 2008-tól új versenyt hoz létre, ha a kereskedelmi jogok elosztásának számukra hátrányos rendszere nem változik meg.

Ha valakinek nem tetszenek a feltételek, az alakíthat más sorozatot - jelentette ki a FIA elnöke.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×