INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Hagi felfüggesztett börtönbüntetése

Infostart / InfoRádió
Tizenhét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gheorghe Hagit, a Politehnika Temesvár jelenlegi vezetőedzőjét egy isztambuli bíróság, amiért 2001-ben, a Galatasaray futballistájaként a Genclerbirligi elleni egyik mérkőzésen szidalmazta, leköpte, majd megrúgta a játékvezetőt.

A korábbi román válogatott középpályás ügyének elbírálásakor enyhítő körülményként vették figyelembe büntetlen előéletét. Mellékbüntetésként ugyanakkor - az Anatolia hírügynökség értesülése szerint - 1770 eurós bírságot kel fizetnie.

Hagi 1996-tól, játékospályafutása befejezéséig, 2001-ig volt a Galatasaray futballistája, klubjával megnyerte az UEFA Kupát és négyszer lett török bajnok. Visszavonulása után fél évig román szövetségi kapitányként dolgozott, de lemondott, amikor kiderült, hogy a válogatott nem vehet részt a 2002-es világbajnokságon.

Ezután 2003-ban tért vissza Törökországba, ahol előbb a Bursaspor, majd 2004 márciusától az előző szezon végéig, május 31-ig a Galatasaray szakvezetője volt. A temesvári alakulat irányítását november elején vette át.

A címlapról ajánljuk