eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hagi felfüggesztett börtönbüntetése

Tizenhét hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gheorghe Hagit, a Politehnika Temesvár jelenlegi vezetőedzőjét egy isztambuli bíróság, amiért 2001-ben, a Galatasaray futballistájaként a Genclerbirligi elleni egyik mérkőzésen szidalmazta, leköpte, majd megrúgta a játékvezetőt.

A korábbi román válogatott középpályás ügyének elbírálásakor enyhítő körülményként vették figyelembe büntetlen előéletét. Mellékbüntetésként ugyanakkor - az Anatolia hírügynökség értesülése szerint - 1770 eurós bírságot kel fizetnie.

Hagi 1996-tól, játékospályafutása befejezéséig, 2001-ig volt a Galatasaray futballistája, klubjával megnyerte az UEFA Kupát és négyszer lett török bajnok. Visszavonulása után fél évig román szövetségi kapitányként dolgozott, de lemondott, amikor kiderült, hogy a válogatott nem vehet részt a 2002-es világbajnokságon.

Ezután 2003-ban tért vissza Törökországba, ahol előbb a Bursaspor, majd 2004 márciusától az előző szezon végéig, május 31-ig a Galatasaray szakvezetője volt. A temesvári alakulat irányítását november elején vette át.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×