INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

napinfo

szijjártó péter

kína

A jövő héten felülvizsgálja a magyar államadós-besorolást a Moody's - Hírösszefoglaló

Infostart

Közlekedési fejlesztésekről tárgyalt Kínában Szijjártó Péter. Szén-dioxid-kibocsátási adó bevezetésének lehetőségét vizsgálja a német kormány.

A magyar-szerb-kínai összefogással megújuló Budapest-Belgrád vasútvonal lesz a leggyorsabb szállítási útvonal Délkelet-Európa és a kontinens belseje között - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádióban. Szijjártó Péter kiemelte: tavaly rekordot, 8,7 milliárd dollárt ért el a Magyarország és Kína közötti kereskedelmi forgalom.

A jövő évre tervezett nyugdíjkorrekció miatt az Országgyűlés költségvetési bizottsága rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció. Meghallgatnák Varga Mihály minisztert is.

Május 3-án vizsgálja Magyarország államadós-osztályzatát a Moody's. Jelenleg a ház a befektetési ajánlású kategória alapszintjén tartja nyilván a hazai besorolást.

A légszennyezésről hirdetett rajzpályázatot diákoknak a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Az indoklás szerint az egészségre nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

Nagyarányú részvétel mellett zajlanak a spanyol parlamenti választások. A közvélemény-kutatások a Szocialista Munkáspárt győzelmét jelzik. Spanyolországban három és fél éven belül harmadszor rendeznek általános parlamenti választásokat.

Szén-dioxid-kibocsátási adó bevezetésének lehetőségét vizsgálja a német kormány - írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung. A kabinet ezzel a megoldással tenné olcsóbbá a megújítható energiaforrásokkal termelt áramot.

A skót miniszterelnök szerint eljött az ideje Skócia függetlenné válásának. Nicola Sturgeon a Skót Nemzeti Párt kongresszusán közölte: kormánya a jövő hónapban beterjeszti az újabb függetlenségi népszavazás kiírását célzó törvényjavaslatot, és tervei szerint ezt az év vége előtt el is fogadtatja a skót parlamentben.

Továbbra is az a cél, hogy Nagy-Britanniának ne kelljen részt vennie az európai parlamenti választásokon - közölte a brit kormányzó Konzervatív Párt elnöke. Brandon Lewis a BBC-nek adott interjúban kijelentette: még mindig van idő arra, hogy a londoni parlament elfogadja a Brexit feltételrendszeréről szóló megállapodást.

Irán mérlegeli, hogy kilép az atomsorompó-szerződésből. A külügyminiszter szerint ez lenne Teherán egyik lehetséges válasza az országot sújtó amerikai szankciók szigorítására.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018