eur:
392.8
usd:
367.87
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Lubics Szilvia/Facebook

Lubics Szilvia megnyerte a vérfagyasztó antarktiszi futóversenyt

A férfiakat is beleértve 6. helyen ért célba. Lett volna egy álomhatár, amit viszont a férfigyőztes sem ért el.

A női mezőnyben Lubics Szilvia győzedelmeskedett az Antarktiszon megrendezett ultramaratonon, Roskovics Miklós pedig az ötödik helyen ért célba a hatnapos viadalon.

A verseny hivatalos honlapja szerint a 48 éves Lubics az extrém körülmények ellenére több mint 197 kilométert teljesített, sőt, a verseny csütörtöki zárónapján futotta a legtöbbet, 50,4 kilométert, ezzel pedig 23 ország 43 indulója - ebből tíz női versenyző - közül összetettben hatodik lett.

Roskovics Miklósnak sikerült átlépnie a 200 kilométert, így az előkelő ötödik helyen végzett az Antarktisz-futáson, amelyen az amerikai Matthew Cavanaugh futotta a legtöbbet (236,7 km), de neki sem sikerült elérnie a 250 km-es álomhatárt.

A Lubics Szilvia közösségi oldalára feltöltött élménybeszámolók alapján az eseményen mindig az adott nap időjárási viszonyai határozták meg a futamok hosszát, és sokszor azt sem lehetett tudni, hogy a versenyzők meddig haladhatnak a kijelölt útvonalon.

A futónő másfél hónappal ezelőtt teljesítette a Moab 240 kihívást az amerikai sivatagban, ahol 383 kilométer után harmadikként haladt át a célvonalon.

A miniszterelnök is gratulált a sportolónak:

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×