eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Szász Júlia, Natella, a kormányzó felesége szerepében Bertolt Brecht A kaukázusi krétakör című színdarab főpróbáján a Nemzeti Színházban 2022. október 12-én. A darabot Avtandil Varszimaszvili rendezésében november 4-én mutatják be.
Nyitókép: MTI/MTVA/Koszticsák Szilárd

Visszatér a színpadra a balesetet szenvedett színésznő

Szász Júlia a Centrál Színházban debütált a hétvégén.

Hétvégén debütált a Centrál Színházban a visszatérő Szász Júlia a 2:22 című darabban – idézi a Telex a színház közösségi bejegyzését.

Mint ismeretes, 2023 novemberben a Nemzeti Színház egyik Rómeó és Júlia előadásán két színész lezuhant a három méter magas díszletről és súlyos sérüléseket szenvedtek. Az eset nagy port vert fel, a két érintett színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó végül fel is mondott a színháznál.

A terv sokáig az volt, hogy a több hónapos lábadozás után felépült színészek egy közös darabban térnek vissza a színpadra jövő tavasszal, de, mint pár napja kiderült, Szász Júlia visszatérése hamarabb jött el.

A Nemzeti Színház és a színészek közötti vita régóta húzódik a nyilvánosság előtt. A baleset után mindketten otthagyták a színházat. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta. A baleset miatt belső vizsgálat indult a színházban, nem találtak felelőst, a rendőrség is nyomozást rendelt el, ez még nem zárult le.

A kártalanítási folyamat is 2023 óta húzódik, ennek része egy többmilliós összeget kitevő sérelemdíj, de a pontos összegről zajlanak az egyeztetések. A peren kívüli megegyezésnek a Nemzeti korábbi nyilatkozata szerint nem az az akadálya, hogy a színház sokallja a kártérítést, hanem hogy Horváth Lajos Ottó nem ismeri el, hogy „a baleset bekövetkezéséért nem kizárólag a Színház tehető felelőssé, hanem abban maga a sérült Horváth Lajos Ottó is szerepet játszhatott”.

Horváth Lajos Ottó sérülései egyébként az orvosi szakvélemény szerint maradandóak. A kártérítés Szász Júlia esetében sem zárult még le.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 18:08
×
×
×
×