eur:
394.25
usd:
364.24
bux:
73828.18
2024. július 31. szerda Oszkár
Burning candle on black background, space for text
Nyitókép: Boris Ipatov/Getty Images

Elhunyt a P. Mobil legendás dobosa

Mareczky István hetvenegy éves volt.

Hosszan tartó betegség után, hetvenegy éves korában meghalt a P. Mobil egykori dobosa, Mareczky István – írja a magyarnemzet.hu.

A szomorú hírt a zenekar jelentette be közösségi oldalán. A dobos 1953-ban született Budapesten. A zenészi pályafutását az Operettszínházban kezdte, elsősorban megélhetési megfontolásokból.

Zenésztársai felidézték, hogy Mareczky István 1978-ban csatlakozott a P. Mobilhoz, legalább ezer koncerten dobolt, három kislemezen és három nagylemezen, egy koncertlemezen és videón, valamint a zenekar egyetlen rádiófelvételén is ő hallható. A Kopaszkutya című filmben is megjelent a frontember, Schuster Lóránt oldalán.

„Régóta tudtuk, hogy Mareczky Toto, A Zsír nagyon beteg, de azt is tudtuk, hogy a rántott hús és az örök jókedv mindennek is az ellenszere! Csak egyetlenegy dologgal szemben hatástalan e két csodaszer, az az Isten meghívója” – írja a zenésztársról a honlapján a legendás együttes.

Mareczky István 1983-ban Ausztráliába disszidált. Később többször hazatért, a P. Mobil 1993-as újjászervezésében is részt vett, kisebb-nagyobb szünetek után még 2017-ben is játszott a zenekarral.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×