eur:
390.59
usd:
364.08
bux:
68175.49
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook/ResoArt Villa

Óriási az érdeklődés Budapest legnagyobb Zsolnay-kiállítása iránt

Májusig minden hely betelt, de már foglalhatók időpontok a nyári tárlatvezetésekre a Városligeti fasorban található Kőrössy-villában.

Tavaly ősszel nyitották meg Budapest új magánmúzeumát, a Gyűjtő Házát, és azóta töretlenül nagy az érdeklődés a Kőrössy-villában kialakított tárlat iránt – írja a vg.hu.

A csoportos tárlatvezetésekre minden hely betelt májusig, azonban már foglalhatók a nyári időpontok a Városligeti fasorban álló villába, amely egykoron Kőrössy Albert Kálmán építész családjának fényűző otthona volt.

A villa csak tárlatvezetéssel látogatható, és egyszerre tizenöt fő fogadására képes.

Eddig kis csoportokban mintegy ezren voltak kíváncsiak a Gyűjtő Házára.

A látogatók többek közt megcsodálhatják a Kőrössy család egykori szobáit, valamint a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-porcelángyűjteményét – az ezer darabos kollekcióból 570 darab tekinthető meg –, és betekintést kapnak Szabó András műgyűjtő világába, a kollekció kialakításának műhelytitkaiba.

A vendégeket az építészet, az iparművészet és a képzőművészet remekművein keresztül kalauzolják el a XIX. századba. Bemutatják Kőrössy Albert Kálmán élettörténetét, a szecessziós villa sorsát, a Zsolnay család és gyár páratlan sikertörténetét az 1870-es évek második felétől az 1920-as évek végéig.

Júniustól már angol nyelvű tárlatvezetéseket is biztosítanak a Kőrössy-villában, ahol előreláthatólag július közepéig fogadják a látogatókat, majd kisebb szünetet követen szeptembertől folytatják a tárlatvezetéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Brutális rekordprofitot ért el az MVM

Az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettese már előre vetítette egy Portfolio-interjúban, hogy rekord mértékű nyereséget érhetett el 2023-ban az MVM, most a hivatalosan közzétett éves jelentésből ez hivatalossá vált. Az európai és régiós energiapiacok fokozatosan stabilizálódtak a 2022-es sokkok után, így a második félévben is alapvetően egy nyugodtabb piaci környezetben tudott működni a társaság - és bár a csökkenő gázárak miatt visszaesett a társaság bevétele éves alapon, de a költségek sokkal nagyobb mértékben szorultak vissza.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×