eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Facebook/ResoArt Villa

Óriási az érdeklődés Budapest legnagyobb Zsolnay-kiállítása iránt

Májusig minden hely betelt, de már foglalhatók időpontok a nyári tárlatvezetésekre a Városligeti fasorban található Kőrössy-villában.

Tavaly ősszel nyitották meg Budapest új magánmúzeumát, a Gyűjtő Házát, és azóta töretlenül nagy az érdeklődés a Kőrössy-villában kialakított tárlat iránt – írja a vg.hu.

A csoportos tárlatvezetésekre minden hely betelt májusig, azonban már foglalhatók a nyári időpontok a Városligeti fasorban álló villába, amely egykoron Kőrössy Albert Kálmán építész családjának fényűző otthona volt.

A villa csak tárlatvezetéssel látogatható, és egyszerre tizenöt fő fogadására képes.

Eddig kis csoportokban mintegy ezren voltak kíváncsiak a Gyűjtő Házára.

A látogatók többek közt megcsodálhatják a Kőrössy család egykori szobáit, valamint a világ egyik legjelentősebb Zsolnay-porcelángyűjteményét – az ezer darabos kollekcióból 570 darab tekinthető meg –, és betekintést kapnak Szabó András műgyűjtő világába, a kollekció kialakításának műhelytitkaiba.

A vendégeket az építészet, az iparművészet és a képzőművészet remekművein keresztül kalauzolják el a XIX. századba. Bemutatják Kőrössy Albert Kálmán élettörténetét, a szecessziós villa sorsát, a Zsolnay család és gyár páratlan sikertörténetét az 1870-es évek második felétől az 1920-as évek végéig.

Júniustól már angol nyelvű tárlatvezetéseket is biztosítanak a Kőrössy-villában, ahol előreláthatólag július közepéig fogadják a látogatókat, majd kisebb szünetet követen szeptembertől folytatják a tárlatvezetéseket.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 09:56
×
×
×
×