eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Budapesti Színházak Éjszakája - Juhász Éva

Hétvégi program: öt év kihagyás után visszatér a Budapesti Színházak Éjszakája

Csaknem 250 programmal, a többi között jógával, koncertekkel, kulisszajárásokkal és nyílt próbákkal várják szombaton az érdeklődőket a rendezvényhez csatlakozó színházak.

A Katona József Színház igazgatója, Máté Gábor ötletéből indult a Színházak Éjszakája, amely öt év kihagyás után újjászületik, és negyvenhárom csatlakozó teátrum programjával várja a közönséget március 23-án, szombaton.

A programsorozatot a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér csapatának közreműködésével és szervezésében immár Budapesti Színházak Éjszakája címmel rendezik meg. A kulisszajárásokon és a nyilvános próbákon túl egyéb izgalmas események is várják az érdeklődőket, például reggeli jógaórát is tartanak.

„Öt év kihagyás után ismét a közönségé lesz a színpad, a nézőtér pedig az alkotóké”

– mondta az InfoRádióban Benkő Nóra, a szervező Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér ügyvezető igazgatója. A csatlakozó színházak szombaton délelőtt 9 órától 250 programmal várják a látogatókat, akik egyetlen karszalaggal bármelyik eseményen részt vehetnek. A programok több mint fele akár előzetes regisztráció nélkül is látogatható, egyes helyekre azonban regisztrálni kell.

„A teátrumok olyan programokat kínálnak az érdeklődőknek, amelyekben máskor nem vehetnének részt” – tette hozzá Benkő Nóra. Felhívta a figyelmet, hogy ugyan lesznek színházi előadások is, de ezúttal inkább változatos, különleges programok kerülnek a középpontba. Mint fogalmazott,

a színészek egy napra „kilépnek a komfortzónájukból”,

ugyanis rendhagyó módon ők mutatják be a nézőknek többek közt a kulisszákat, a jelmez- és kellékraktárakat, sőt az ügyelőkkel is beszélgethetnek az érdeklődők, vagyis a közönség megnézheti, kik dolgoznak még a színészeken kívül egy-egy előadáson.

Benkő Nóra hozzátette:

nyílt próbákra is be lehet majd menni,

továbbá bárki kipróbálhatja a szinkronizálást is. Jordán Adél jógaórát tart, sőt lesz belvárosi futás Száraz Dénessel, valamint erotikus táncóra is Szabó Győzővel. A látogatók megtanulhatják a kellékbor elkészítését, bepillanthatnak a báb- vagy maszkkészítés rejtelmeibe, gyorstalpaló színészképzésen vehetnek részt, vagy akár rendezővé, jelenetíróvá is válhatnak egy-egy program erejéig.

„Este rengeteg koncerttel várjuk a közönséget, melyek biztosan kiváló hangulatban zajlanak majd, hiszen együtt lehet énekelni vagy táncolni a színészekkel” – jegyezte meg Benkő Nóra.

A különböző koncertek és fellépések mellett a többi között A dzsungel könyve, A Kastély, a Házasságon innen, házasságon túl vagy a Holtverseny című előadásokat is megnézhetik a karszalaggal rendelkezők, sőt az esemény szlogenjét a címében megjelenítő színdarab, a Mindegy egy is ezen a napon mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A szombati rendezvényhez csatlakozó színházak programlistája és a regisztrációs felület ezen a honlapon érhető el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×