eur:
392.64
usd:
366.12
bux:
66775.82
2024. április 25. csütörtök Márk
Budapest, 2023. december 18.A drónnal készített képen a Magyar Állami Operaház épülete 2023. december 18-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Botrány a büfé miatt az Operában, egymásnak üzenget a karmester és az igazgató

Felsőbb utasításra kettévágták a Magyar Állami Operaházban a jelenleg is futó Carmina Buranát csak azért, hogy az operaház büféjének nagyobb lehessen a bevétele - állítja Bogányi Tibor karmester, ezért visszalépett a produkciótól.

Visszalépett a Magyar Állami Operaházban jelenleg is futó a Carmina Burana dirigálásától Bogányi Tibor karmester és rendező - írja a Blikk a művész Facebook-bejegyzése alapján. A karmester állítása szerint azt az utasítást kapta, hogy a büfé bevételének növelése érdekében ketté kell vágni a darabot.

Már a március 3-ai, azaz a mai előadást sem ő dirigálja.

A döntés állítása szerint mindenféle szakmai egyeztetés nélkül történt meg,

Carl Orff művét legközelebb március 9-én tekintheti meg a közönség, de még nem tudni, hogy ki vezényel majd.

Ókovács Szilveszter reagált

A Magyar Állami Operaház igazgatója szintén Facebook-posztban válaszolt arra, hogy Bogányi Tibor karmester elfogadhatatlannak nevezte az eljárást, és visszalépett. Az írja: "több tiszteletet Orffnak - aki a szerző, ugyebár, és a világhírt művének ő vívta ki. Több tiszteletet az előadás lelkének, a Magyar Állami Operaház énekkarának! És több tiszteletet a 140 esztendeje Szküllák és Kharübdiszek között is fennmaradó, előrejutó OPERA intézményének. Több tiszteletet az éjszakai karmestersértődés nyomán órák alatt beugró dirigensnek!”

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Itt vannak a friss számok - Drága a magyar benzin?

Az Európai Bizottság adataira támaszkodva a KSH heti rendszerességgel fogja közzétenni a saját régiós üzemanyagár-rangsorát péntekenként, ami azért fontos, mert ez a statisztika fogja az alapját adni egy esetleges kormányzati beavatkozásnak az üzemanyagpiacon. A hivatal módszertanának torzító hatásai miatt mi is elvégezzük a regionális összehasonlítást, a számításba vett országok köre azonban azokra korlátozódik, amelyek valós alternatívát nyújthatnak a hazai autósok számára, ha túl drágának találnák a benzint a magyar kutakon. Vajon mekkora a különbség a két módszertan által kalkulált régiós átlagárak között, és mennyire tér el ezektől a hazai üzemanyagár?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×