eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: The Nature Conservancy/Litauszki Tibor

Magyar fényképész kapta a fődíjat a világ legrangosabb természetfotós versenyén

Rekordmennyiségű, 189 ezer pályázat érkezett a szakmai zsűrihez. A győztes nyereménye egy ötezer dollár (1.8 millió forint) értékű fotós ajándékutalvány.

Egy magyar fényképész, Litauszki Tibor kapta idén a fődíjat a világ egyik legrangosabb természetfotós versenyén, melyet a The Nature Conservancy nevű szervezet ír ki minden évben 1951 óta – közölte a 24.hu a CNN beszámolója alapján.

A The Nature Conservancy több mint 70 éve számos kezdeményezéssel igyekszik felhívni az emberek figyelmét arra, hogy óvják, védjék a Föld természeti kincseit. A szervezet fotópályázatával főként a környezetszennyezés elleni küzdelmet és a természet lenyűgöző erejét szeretné középpontba állítani – a versenyen induló, kiemelkedően tehetséges fotósok felvételein keresztül.

Litauszki Tibor fődíjat nyert, Csillagok között című képén egy frissen lerakott békatojásokkal táplálkozó alpesi gőte látható alulnézetből, LED-lámpával megvilágítva.

A fényképész tájékoztatása szerint fotója a természet körforgását és érzékenységét mutatja be. A zsűri indoklása szerint a díjazott fotós a technikailag nehéz kivitelezés mellett a kompozíció és az esztétika tekintetében is nagyot alkotott. Litauszki Tibor a díj mellett

egy ötezer dollár (körülbelül 1.8 millió forint) értékű fotós ajándékutalványt vehet át.

A magyar fényképész Facebook-oldalán közölte, hogy még egy fotója bekerült a szűkített keretbe a nagy presztízsű versenyen, melyen azt örökítette meg ahogy egy hangyaleső repül a fülledt nyári éjszakában.

Idén rekordmennyiségű, 189 ezer pályázat futott be a szakmai zsűrihez, és több mint 80 ezer fényképész nevezett a versenyre. Összesen 12 kategóriában hirdettek győztest. A kategóriák első három helyezettjének fotóit a verseny honlapján lehet megtekinteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×