eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
https://www.facebook.com/penzmuzeum
Nyitókép: https://www.facebook.com/penzmuzeum

Turnéra indul a jegybank Pénzmúzeuma

Kilép a Pénzmúzeum jól ismert falai közül és a pénzügyi ismereteket bőröndbe csomagolva kel útra a hazai általános- és középiskolákba. A Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül című interaktív programot első körben a borsodi és a szabolcsi gyerekek ismerhetik meg.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont középiskolásoknak szóló múzeumpedagógiai előadásai szeptembertől december közepéig járják az országot Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül címmel, és a tervek szerint mintegy 350 osztályba és csaknem 8000 diákhoz jutnak majd el.

A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont csütörtöki közlése szerint a 45 perces rendhagyó órákon korszerű, játékos, interaktív pedagógiai módszerek mentén ismerkedhetnek meg a diákok az általános pénzügyi ismeretekkel.

Az óra illeszkedik a Nemzeti Alaptanterv állampolgári ismeretek tantárgy gazdasági-pénzügyi ismeretköréhez, amelynek célja a fogyasztói és pénzügyi tudatosság fejlesztése.

A Bőröndmúzeum - Utazás a pénz körül című kezdeményezés kidolgozásánál a szakemberek figyelembe vették az Utazó Iskola projekt, valamint a Pénziránytű Alapítvány Bázisiskola programjának gyakorlati tapasztalatait - közölte az intézmény.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×