eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2023. március 28.A Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont épülete Budapesten 2023. március 28-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A kétéves a Pénzmúzeum különleges programokkal várja a látogatókat a nemzeti ünnepen

Az intézmény kiállításai és terei mellett a Pénzmúzeum Panoráma Terasz is ingyen látogatható március 15-én, és ajándékot kapnak azok, akik korhű ruhában érkeznek.

A 2022. március 15-én megnyitott Pénzmúzeum idén március elején elérte a kétszázezer látogatót. A múzeum születésnapját többnapos, a nemzeti ünnepre is reflektáló eseménysorozattal ünneplik meg.

A Pénzmúzeum igazgatója az InfoRádióban elmondta: elsősorban a hazai pénzügyi kultúra fejlesztése lebegett a szemük előtt célként, amikor elkezdték az intézmény kialakítását és megtervezését, amit az eddigi visszajelzések alapján sikeres projektnek tart. Hergár Eszter tájékoztatása szerint már több mint százezer diák látogatott el az elmúlt két évben a Pénzmúzeumba. Fontosnak tartja ezt a kezdeményezést, mert így

az iskolások megismerkedhetnek az alapvető, a mindennapi élethez szükséges pénzügyi-gazdálkodási ismeretekkel.

Hergár Eszter jelezte azt is, hogy a repertoárban mostantól újszerű foglalkozásokkal is találkozhatnak a látogatók. Immár több mint ötven installációval, interaktív táblával, játékkal várják az érdeklődőket. Lehetőség van többek közt arra is, hogy saját bankjegyet nyomtassunk saját fényképpel, saját tervezéssel, továbbá meg lehet emelni egy 12,5 kilós aranyrudat, ki lehet nyitni széfet, csőpostát lehet használni, monetáris tanácstagnak lehet lenni, sőt virtuális pénzzel még akár tőzsdézni is lehet – sorolta.

A Pénzmúzeum igazgatója kiemelte: az intézmény születésnapja alkalmából többnapos eseménysorozatot szerveztek – középpontba kerül a március 15-i nemzeti ünnep. Mint mondta,

akik a napokban korhű jelmezben érkeznek a múzeumba, ajándékot kapnak.

Az intézmény is kölcsönzött különböző jelmezeket, így bárki beöltözhet korabeli ruhákba, és fotókat is készíthet magáról – igazán impozáns környezetben. Egy kosztümös fotósarokban lehet átélni, milyen érzés korabeli ruhákat viselni.

„Mindkét kávéházunk Pilvax hangulatba kerül, megpróbáltuk a korabeli édességeket is repertoárra tenni” – fogalmazott Hergár Eszter. A gasztronómiai kínálat március 15-én a reformkor kedvenc süteményeivel, köztük Kossuth-kiflivel bővül. Az aulában pedig érmebevizsgáló-és becslő stand, kézműves foglalkozás várja a látogatókat.

Az intézmény kiállításai és terei mellett a Pénzmúzeum Panoráma Terasz is ingyen látogatható március 15-én, mint ahogy az egyes programok is ingyenesek. Az eseménysorozatról itt lehet tájékozódni.

A Pénzmúzeum nemcsak régi pénzeket és a pénz történelmét mutatja be látványosan – a kiállítás által kínált élmény ennél sokkal átfogóbb és sokoldalúbb. A látogatók egy gondosan felépített élményutat tehetnek meg a pénz világa körül, melyet interaktív játékok és látványos, vizuális bemutatók kísérnek.

A fokozott érdeklődés miatt indították útjára a Bőröndmúzeum-projektet, hogy a Budapesttől távol lévő településekre is elvihessék a pénzügyi edukációt. A második születésnapon a szakmai programok sora robotika foglalkozással bővül, ami március 15-től hetente kétszer az általános iskolás diákokat vezeti be a programozás világába.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×