eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Budapest, 2019. november 6. Balázsovits Lajos Balázs Béla-díjas színész, színházi rendező és színigazgató, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az M5 televíziós csatorna Magyar filmek új köntösben című sorozatának felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisán. A sorozatban a filmlaborban digitálisan restaurált filmklasszikusokat sugározzák, amelyek a Filmalap nemzeti filmörökség felújítási programja keretében nyerték vissza a lehető legteljesebb korhű, autentikus formájukat. A vetítések előtt az alkotók a forgatások legemlékezetesebb pillanatairól mesélnek, felidézik a stáb nehézségeit és örömeit. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Nyitókép: MTVA Fotó: Zih Zsolt

Színésztársa elmondta, hogy miben halhatott meg a Nemzet Színésze

Hegedűs D. Géza beszélt a gyászról, illetve Balázsovits Lajos életéről és elhunytáról.

Hegedűs D. Géza – elmondása szerint – 2017-ben találkozott utoljára Balázsovits Lajos színésszel a Pesti Színházban. A szerdán elhunyt színész lányával, Balázsovits Edittel játszott akkor egy darabban, ezért is volt jelen a premieren Balázsovits Lajos – hangzott el a csütörtök reggeli Mokkában.

Hegedűs D. Géza az alábbiak szerint emlékezett vissza a találkozásukra, elárulva azt is, milyen betegség vitte el a Nemzet Színészét:

„Akkor találkoztam vele utoljára. A Pesti Színházban, ha porta felől jövünk fel az öltözők felé, van egy meredek lépcső, azon kellett felgyalogolnia Lajosnak, mint mindannyiunknak. S amikor feljött, alig kapott levegőt. Már akkor is igen súlyos betegségben szenvedett, volt egy nagyon nehéz tüdő-, illetve légzési problémája. Végül is radikalizálódott ez a baj” – idézte szavait a 168ora.hu.

Hegedűs D. Géza a műsorban hosszasan méltatta Balázsovits Lajost, akivel baráti viszonyt ápolt, és visszavonulása után is tartotta vele a kapcsolatot: „Méltósággal viselte a betegségét. Beszéltem vele többször is telefonon, tartottuk a kapcsolatot.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 18:23
×
×
×
×