eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Nyitókép: Pixabay

Meghalt a filmjével Oscar-díjra is jelölt osztrák színész

Meghalt 76 éves korában Peter Simonischek osztrák színész, a több tucat díjjal jutalmazott Toni Erdmann sztárja.

A színész keddre virradóra hunyt el bécsi otthonában, családja körében. Leghíresebb szerepét a 2016-ban bemutatott Toni Erdmann című német-osztrák filmben játszotta, amelyet Oscar-díjra is jelöltek a legjobb nemzetközi film kategóriában, és ugyan Oscart nem, de összesen 59 filmdíjat nyert.

Simonischek 2002 és 2009 között játszotta Hugo von Hofmannsthal Akárki című darabjának főszerepét, több mint száz alkalommal, vagyis mindenki másnál többször alakította a gazdag embert, akit a halál lassan, de biztosan elragad.

A színész 1946-ban született Grazban, hosszú karrierje alatt minden fontos szerepet eljátszott a német nyelvterületen.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×