eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Youtube

Az űrverseny a mozikba ért: itt az első, űrben forgatott nagyjátékfilm - előzetes

A filmet még 2021-ben forgatta egy profi stáb a Nemzetközi Űrállomáson.

A kihívás: ezzel a címmel mutatják be április 12-én az első olyan nagyjátékfilmet, amelyet nagy részben az űrben forgattak. Az oroszok által készített film első előzetese már felkerült az internetre - írja a CNN.

A történet szerint egy sebésznek, a Julija Peresild alakította Zsenyának az űrben kell szívműtétet végrehajtania egy beteg űrhajóson, aki ebben az állapotban nem tudna visszatérni a Földre. Az utóbbi szerepet Oleg Novickij kapta, aki a valóságban is asztronauta.

A Yellow, Black and White stúdió és az orosz állami televízió egyes csatornája az orosz állami űrügynökséggel, a Roszkoszmosszal közösen készítette a filmet, amely nemcsak az orosz űrtevékenységet szeretné népszerűsíteni, hanem az űrhajós hivatást is.

Peresild a filmet rendezőként és producerként is gondozó Kim Sipenkóval együtt repült az űrbe forgatni a Nemzetközi Űrállomásra egy veterán űrhajós, Anton Skaplerov kíséretével.

Összesen 12 napig tartott a forgatás.

Peresildet egy 2020-ban meghirdetett nyílt casting során választották ki a szerepre. Nemcsak meghallgatáson, hanem orvosi, pszichológiai és edzettségi teszteken is be kellett bizonyítania, hogy alkalmas lesz erre a szerepre.

A forgatás befejezte után alig néhány hónappal indította Oroszország az Ukrajna elleni háborút, és ekkor jelentette be azt is, hogy kiszáll a Nemzetközi Űrállomás működtetéséből 2024 után.

A kihívás az első nagyjátékfilm, melyet az űrben forgattak, de nem az első film: 2002-ben készült már a Nemzetközi Űrállomáson egy IMAX-dokumentumfilm, illetve

egy nyolcperces scifi-filmet is forgattak már ott.

Tom Cruise Doug Liman rendezővel 2020-ban jelentette be, hogy a NASA-val és Elon Musk SpaceX-ével együtt dolgozik egy űrben forgatandó nagyjátékfilmen, az oroszok azonban most elhappolták előlük az elsőséget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×