eur:
390.71
usd:
365.02
bux:
68240.73
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Tősér Ádám rendező (j), valamint Seress Zoltán és Tóth Ildikó színművészek a Blokád című film díszbemutatóján a Toldy Ferenc Gimnázium előtt Budapesten 2022. október 18-án. A film az 1990-es taxisblokád idején játszódik, központi alakja Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

A Filmión látható először online a Blokád című film

A Veszélyes lehet a fagyi is felkerül az állami filmmegosztóra.

Magyar filmekkel bővült a Filmio kínálata - közölte a Nemzeti Filmintézet. Már látható a tavalyi év egyik népszerű mozifilmje, az Antall József politikai pályafutását feldolgozó Blokád, valamit Szilágyi Fanni romantikus drámája, a Veszélyes lehet a fagyi, amely egy egypetéjű ikerpár történetét meséli el Stork Natasa kettős főszereplésével.

A Seress Zoltán és ifj. Vidnyánszky Attila főszereplésével készült Blokád című film alkotócsapata arra vállalkozott, hogy a rendszerváltozás utáni Magyarország első nagy politikai és gazdasági krízisén keresztül bemutassák az első szabadon választott miniszterelnök, Antall József politikai pályafutásának és magánéletének két meghatározó korszakát. A filmet Tősér Ádám rendezte, a főbb szerepekben Gáspár Tibor, Végh Zsolt és Tóth Ildikó látható. A film producere Lajos Tamás, operatőre Nagy András volt, a forgatókönyvet Köbli Norbert írta.

A Nemzeti Filmintézet inkubátor programjában készült Veszélyes lehet a fagyi egy egypetéjű ikerpárról szól, akik a külső hasonlóságok ellenére különböznek egymástól. Éva gazdag feleségként neveli kisfiát, míg a radiológus Adél munkájába menekül a magány elől. Mindketten elégedetlenek életükkel és irigylik a másik vélt boldogságát, mígnem egy nap belép az életükbe egy fiatalember, akinek hatására nem várt fordulat következik be a két nő egymással való kapcsolatában.

Szilágyi Fanni rendezésében mindkét főszereplőt Stork Natasa alakítja, aki a kettős szerep megformálásáért elnyerte a legjobb színésznőnek járó kitüntetést a New York-i Filmhéten. A filmben Stork Natasa mellett Patkós Márton, Szabó Máté, Csikász Ágnes és Bódy Magdi látható. A film producere Pataki Ági és Kenesei Edina, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, operatőre Szilágyi Gábor volt.

A Nemzeti Filmintézet Filmio nevű streaming platformján jelenleg mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×