eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyar Természettudományi Múzeum bejárata a főváros VIII. kerületében, a Ludovika téren. A múzeum Magyarország legnagyobb természetrajzi (ásványtani, kőzettani, földtani, őslénytani, növénytani, állattani, embertani) gyűjteménye. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Fagyos a hangulat a múzeumokban

Egyre több intézmény zárhat be az emelkedő rezsiárak miatt.

A rezsiköltségek emelkedése miatt óriási bajban vannak a múzeumok: a korábbi hatszorosába is kerülhet az áram- és gázfogyasztásuk, ráadásul jövőre még durvább lehet a helyzet – írja a novekedes.hu.

A Magyar Természettudományi Múzeum már június közepén bejelentette, hogy idén télen hétfőn, kedden és szerdán zárva tartanak az energiaköltségek csökkentésére.

Október 17-től 2023 április végéig kényszerleállás van a Soproni Múzeumban, de a városban található a Központi Bányászati Múzeum, és a Macskakő Gyermekmúzeum is bezárta kapuit.

Szentendrén az önkormányzat hasonló döntést hozott, november 1-jétől zárva tart a Ferenczy Múzeumi Centrum összes kiállítóhelye, sőt a Múzeumok Őszi Fesztiválja eseményeit és a korábban meghirdetett novemberi 1. utáni programokat is törölték.

A problémák a nagy múzeumokat sem kímélik, L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója állománygyűlésen jelentette be, hogy november 1-jétől várhatóan 2023. február 28-ig a múzeum több vidéki tagintézménye a Rákóczi Múzeum, a Mátyás Király Múzeum, az Esztergomi Vármúzeum, valamint a Nemzeti Régészeti Intézet és bázisai kivételével zárva tart.

A turisztikai szempontból frekventált tóparti és Balaton-közeli múzeumokat, képtárakat, látogatóközpontokat is sújtja az energiaválság, de a legtöbb hely télen se zárja be kapuit, vagy csökkenti drasztikusan nyitva tartását a balatoni régióban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×