eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A 28. Sziget fesztiválra érkező fiatal nő az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 9-én. Az idei fesztivált augusztus 10. és 15. között rendezik meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megmérték, milyen hangos a Sziget – íme az eredmény

A kedden késő este elvégzett mérések alapján az előírásoknak megfelelő, a határértéken belüli a Sziget fesztivál zajszintje – tájékoztatott a rendezvény főszervezője.

„A megengedett zajszint a szabályozás alapján 23 óráig 65, utána 55 decibel. A korábbiakhoz képest nem változott a mérés metodikája sem, előbb színpadonként, majd egyszerre valamennyi színpadot megszólaltatva mértük a zajhatást” – mondta Kádár Tamás.

A hangpróbát keddről szerdára virradó éjjel végezték a Duna mindkét oldalán, a III., a IV., valamint a XIII. kerületben. A főszervező elmondta: a fesztiválhoz legközelebb eső Kaszásdűlői lakótelepen jóval a határérték alatt volt a hangerő és a zajszint alacsonyabbnak tűnt, mint a legutóbbi Szigeten, 2019-ben. Ennek szerinte valószínűleg a technológia fejlődése az oka, illetve ma már megoldható, hogy amennyire csak lehet, a színpadok környékén maradjon a zajkibocsátás.

A méréseken Óbudán Kiss László III. kerületi polgármester, Újpesten Déri Tibor IV. kerületi polgármester is részt vett.

A főszervező kiemelte, a három érintett kerületben a fesztivál ideje alatt folyamatosan mérik a zajszintet telepített mérőállomásokon.

„Ezen túl a Sziget által megbízott szakemberek is különböző helyszíneken mérik a zajkibocsátást. Ha esetleg azt tapasztalják, hogy bárhol túllépnénk a megengedett határértéket, akkor azonnal közbe tudunk avatkozni” – tette hozzá Kádár Tamás.

A fesztivál szerdán kezdődik, kedden este már mintegy tízezer ember volt a Szigeten.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×