eur:
393.9
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Ez az a nap! - Nagyszabású élelmiszergyűjtés is lesz Kárpátaljának

Több mint 40 ezer embert várnak a keresztény könnyűzenei eseményre.

Tartós élelemiszert gyűjtenek a Kárpátalján élőknek és a háború elől oda menekülőknek a szombati Ez az nap! keresztény könnyűzenei rendezvényen - közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke elmondta: a rendezvénynek otthont adó Puskás Aréna négy bejáratánál a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat egy-egy sátra áll majd, ahol az érkezők leadhatják adományaikat.

Az államtitkár hozzátette: az adománygyűjtéssel Magyarország legnagyobb keresztény felekezetközi rendezvénye a béketeremtés mellett a szolidaritás üzenetét is közvetíti.

Soltész Miklós szólt arról: az öt hónapja kezdődött ukrajnai háború alatt a Karitatív Tanács tagszervezetei rengeteget tettek a menekültekért a Híd Kárpátaljáért program keretében.

Hozzátette: a háborús infláció és a nehéz gazdasági helyzet ellenére sem csökkent az emberekben a szolidaritás és a segíteni akarás.

Győri Tamás, az Ez az a nap! projektvezetőjének tájékoztatása szerint a kora délutántól késő estig tartó rendezvényre több mint negyvenezer embert várnak. Szerte az országból hat különvonattal és több száz busszal érkeznek majd résztvevők.

Elmondta: az először 2000-ben megrendezett program célja, hogy keresztények felekezeti hovatartozástól függetlenül együtt legyenek és közösen vallják meg hitüket.

A zenei program fellépői között szerepel a többi között az első magyar keresztény együttes, a Hermons, Molnár Ferenc Caramel, Mező Misi és Pintér Béla. A nemzetközi fellépők közül megemlítette Michael W. Smith Grammy-díjas előadót és a Bethel Music együttest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×