eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Hieronymus Bosch németalföldi festő művészetét bemutató kiállítást, az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlatát hirdető óriásplakát a Szépművészeti Múzeum épületén, a Hősök terén. Az épület 1900 és 1906 között, Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei alapján neoreneszánsz és neoklasszicista stílusban épült és a Hősök tere műemlékegyüttesének részeként Budapest világörökségi helyszíneihez tartozik. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Ekkora a tülekedés a Bosch-kiállításon, „Hulk” is megnézte

100 ezer fölötti az eddigi látogatások száma.

Már több mint százezer látogatója volt a Szépművészeti Múzeum április 9-én megnyílt Bosch-kiállításának, amely ezentúl hétfőn is várja a közönséget.

A Menny és pokol között - Hieronymus Bosch rejtélyes világa című tárlat nemcsak Közép-Európa valaha volt legnagyobb bemutatója a németalföldi mester műveiből és művészetéről, de a teljes nemzetközi múzeumi világot tekintve is az elmúlt fél évszázad egyik legjelentősebb Bosch-tárlata - közölte az MTI-vel csütörtökön a Szépművészeti Múzeum.

A Bosch különleges világát megelevenítő, a késő középkor szellemi és vizuális kultúráját megidéző bemutatón a művész teljes festői életművének csaknem felét, tíz festményét - köztük az Utolsó ítélet triptichont, A bolondok hajóját, a Királyok imádását, a Szent János Patmosz szigetént vagy az Ecce Homót - állítja ki a múzeum.

Hieronymus Bosch festményei és rajzai mellett a kiállításon az életmű előzményeihez kapcsolódó alkotások, valamint műhelyének és követőinek legjellegzetesebb remekművei is láthatók; összesen mintegy 90 műalkotással találkozhat a közönség.

A múzeum Facebook-oldalán arról posztolt fotót, hogy a Marvel-filmekben Hulkot alakító Mark Ruffalo amerikai színész is megtekintette a kiállítást:

Mark Ruffalo alias Hulk is megtekintette világszenzációnak beillő Hieronymus Bosch tárlatunkat. Te se maradj le róla! A...

Posted by Szépművészeti Múzeum on Thursday, June 9, 2022

A Szépművészetibe csaknem félszáz köz- és magángyűjteményből érkeztek remekművek: többek között a New York-i Metropolitan múzeum, a párizsi Louvre, az amszterdami Rijksmuseum, a londoni Nemzeti Galéria, a Los Angeles-i J. Paul Getty múzeum vagy a madridi Prado kölcsönzött alkotásokat a budapesti bemutatóra.

Tekintettel a nagy érdeklődésre, a kiállítás - amely eddig hétvégenként hosszabbított nyitvatartással, 9 órától 19 óráig várta a látogatókat - a jövő héttől már hétfőnként is nyitva tart, egészen a július 17-ei zárásig - közölte a Szépművészeti Múzeum.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×