eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
A Kossuth-díjjal idén kitüntetett Turi Attila Ybl Miklós-díjas magyar építész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja az MMA Makovecz Szalonjában 2021. június 1-jén.
Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Turi Attila építészt alelnökké választotta az MMA

A testület kedden tartott közgyűlést a Pesti Vigadóban.

Turi Attila Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építészt, az Építőművészeti Tagozat vezetőjét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) alelnökévé választották. Az MMA-nak Marosi Miklós tavaly októberi halála óta csak egy alelnöke volt, Kiss János balettművész, a Győri Balett alapító tagja. A keddi közgyűlésen a Széchenyi-díjas építész halálával megüresedett posztra választottak alelnököt.

Turi Attila mellett Rátkai Erzsébet Jászai Mari-díjas jelmeztervező indult a posztért. Turi Attila 137, Rátkai Erzsébet pedig 25 szavazatot kapott. Négyen tartózkodtak.

Turi Attila építész beszédében az össztársadalmi kulturális jólét fontosságára hívta fel a figyelmet, emellett elmondta: alelnökként is a munkáját szeretné folytatni, az elnök és az elnökség munkáját segíteni. Emlékeztetett a Magyar Építészeti Múzeum létrehozásának fontosságára, amely - mint mondta - befogadója lesz minden művészeti ágnak. A másik fontos beruházásnak a Műcsarnok felújítását nevezte, amelyben szakmája kapcsán is részt vesz.

Turi Attila legfontosabb céljai között az Akadémia vidéki jelenlétének erősítését és a Magyar Építészi Múzeum létrehozását említette az InfoRádiónak - az interjút a cikk végén meghallgathatják.

Turi Attila 2022. április 6. és 2023. november 4. között tölti be az alelnöki posztot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×